Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Den nye Porsche Junior er dansker og hedder Bastian

Sportscar racing 
17/12/22 

Stort gennembrud for Bastian Buus, som efter en imponerende 2022-sæson er blevet udnævnt som den nye Porsche Junior. Den 19-årige dansker har sikret den prestigefyldte kontrakt i en shootout mod 11 andre unge talenter fra hele verden.
 


Bastian Buus er Porsches næste juniorkører
(Foto: Porsche Motorsport)

2022 er netop blevet endnu bedre for racerkøreren Bastian Buus. Efter en imponerende motorsportssæson med blandt andet et rookiemesterskab, som kom efter otte sejre ud af otte mulige i den verdensberømte Porsche Mobil 1 Supercup, er den 19-årige dansker fra Kolding nemlig optaget som juniorkører i fabrikkens eftertragtede udviklings- og træningsprogram, Porsche Motorsport Junior Programme.


(Foto: Porsche Motorsport)

Slog 11 andre talenter i shootout
Optagelsen, som blev offentliggjort lørdag aften i forbindelse med Porsche Night of Champions i Stuttgart, Tyskland, er sket efter en tre dage lang shootout på den spanske racerbane Jerez. Her deltog 12 særligt udvalgte Porsche Carrera Cup-kørere fra hele verden og gennemgik en række test og konkurrencer både på og udenfor banen, herunder også fysiske og mentale tests.

Bastian Buus kæmpede sig som den eneste gennem nåleøjet, og med sin nye titel som Porsche Junior følger et intenst program af fysisk og mental træning, coaching og support samt PR- og marketingaktiviteter, som har til formål at udvikle det unge talent til en potentiel fremtid som en af Porsches faste fabrikskørere.


(Foto: Porsche Motorsport)

Stiller op til Porsche Mobil 1 Supercup 2023
Som juniorkører hos Porsche er Bastian Buus desuden sikret endnu en deltagelse i Porsche Mobil 1 Supercup, da kontrakten også inkluderer økonomisk support fra Porsche.

– Det er den bedste nyhed i min karriere indtil nu. For tre år siden kørte jeg stadig gokart, og nu er jeg på kontrakt med Porsche. Det er dét, som har været vores mål de seneste to sæsoner. Det er en kæmpe mulighed for at skabe mig den karriere som professionel fabrikskører, som jeg altid har drømt om. Samtidig har dét at nå målet blot skabt et nyt mål. Porsche har valgt at investere en masse ressourcer i mig, og derfor er forventningerne blevet enorme. Nu gælder det ikke kun om at vinde løb, men også sikre mesterskaber, hvis jeg skal videre til næste trin og blive Porsches næste fabrikskører, lyder det fra Bastian Buus.


(Foto: Porsche Motorsport)

På samme vej som stjernerne
At en kontrakt som juniorkører hos Porsche er eftertragtet skyldes primært, at de profiler, som har været optaget på udviklingsprogrammet siden det begyndte i 1997, alle har skabt sig en glorværdig motorsportskarriere. Blandt de mest succesfulde finder man navne som Timo Bernhard, Marc Lieb og Earl Bamber, som alle har vundet både VM-titler og 24-timers Le Mans for Porsche – akkurat som danske Michael Christensen, som var juniorkører i 2012 og 2013 og i dag er fast fabrikskører hos det tyske sportsvognsmærke.


(Foto: Porsche Motorsport)

– Jeg glæder mig enormt til at komme i gang og til at blive en del af Porsche og hele det netværk af dygtige mennesker, som omgiver mærket. Kæmpe tak til mit sponsornetværk, Flatout Club og til min familie for en fantastisk support hele vejen. Og tak til Allied-Racing og Lechner Racing for at give mig de bedste betingelser for at nå de resultater, som har været afgørende for overhovedet at komme i betragtning til Porsche Junior Shootout.


(Foto: Porsche Motorsport)

Ved siden af sin deltagelse i 2023-udgaven af Porsche Mobil 1 Supercup arbejder Bastian Buus også på et stille op til sin tredje sæson i Porsche Carrera Cup Deutschland. Porsche Mobil 1 Supercup afvikles i forbindelse med verdensmesterskabet i Formel 1, og 2023-sæsonen rummer otte løb, startende på italienske Imola den 19.-21. maj.

Porsche Danmark


Læs mere om:
  • Bastian Buus
  •