Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Verstappen vinder (også) finaleløbet

Formel 1 
20/11/22 

En lang og let slatten sæson fandt sin afslutning
Max Verstappen vandt. Andre steder i feltet var der gode dueller og relativt god underholdning. Men kampen om sejren var ensidig. Det var en demonstration i total overlegenhed fra verdensmesteren. Ingen fejl, intet pres, bare i et løb for sig selv.
 

Faktisk mindede Verstappen i dag om Prost, noget han ellers sjældent gør. Men Prost havde en ting med at jo langsommere det så ud, jo hurtigere var det. Det samme med Verstappen i dag. Hans kørsel virkede afslappet og tilbagelænet, men han blev ved og blev ved at trække fra resten af feltet. I ensom majestæt kørte han rundt og rundt og det mest overraskende var, at han ikke faldt i søvn af ren og skær kedsomhed.

Leclerc fik en 2. plads og dermed også sølvmedaljerne i VM. Undervejs var der konkurrence fra både Perez og to Mercedes racere, men Leclerc fik sine sølvmedaljer. Hamilton og Russell havde begge deres at slås med undervejs. Hamilton dels en duel med Sainz, dels en teknisk defekt, der sendte ham ud af løbet. Russell var bare ikke helt så hurtig som han håbede på. Perez have god fart i bilen og omgang efter omgang halede han ind på Leclerc. På et tidspunkt fik han besked på, at han ville nå Ferrari raceren på sidste omgang! Det gjorde han, men der var det for sent. Perez blev nr. 3 og dermed var nr. 1, 2 og 3 i løbet, de samme som i VM.

Sainz blev nr. 4 efter sin første omgangs duel med Hamilton. Han pressede englænderen langt ud, men ikke noget kriminelt. Efterfølgende fik de to et par gode slagsmål. Russell var 5'er, mens Lando Norris kørte en ensom 6. plads hjem. Ocon blev nr. 7 foran Lance Stroll. Ricciardo sluttede sin karriere (indtil videre) med en 9. plads, mens Vettel sluttede sin med et enkelt point for 10. pladsen. Vettel var den eneste der satsede på et enkelt stop og det endte med at sende ham langt ned. Efter løbet virkede han afslappet og det var tydeligt at hans fokus ikke var i F1 mere. Perez, Leclerc og Verstappen sad efter løbet og snakkede om hvorvidt Vettel ville vende tilbage. De var ikke enige.

Schumacher og Latifi stødte også sammen. Eller rettere Schumacher kørte ind i Latifi. Canadieren var måske ikke den hurtigste gennem svingene, men derfor var det stadig Schumachers opgave at holde afstand. Latifi udgik senere, mens Schumacher kunne gennemføre løbet. Alonso udgik som den første, med en teknisk defekt. Dermed sluttede hans forhold til Team Enstone, det team under navnet Renault lagde bil til hans to titler for snart længe siden.

Sæsonen er slut. Mange overhalinger, tættere kørsel. Men også ekstremt ensformigt. Fem vindere er acceptabelt, syv forskellige på podiet er alt for lidt. Forskellen mellem bilerne er for stor, banerne er for dårlige, løbene for mange, de tekniske defekter for få! Magnussens pole var den eneste virkelige overraskelse. FIA og F1 har stadig et arbejde med at gøre deres produkt bedre.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Yas Marina Circuit
  • 20/11/22 - Yas Marina Circuit - Formel 1 - FIA F1
  •