Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU elitenyt

Diverse 
14/11/22 

VM-titel til Marco og Nicklas, klassesejr til Mikkel O. og pole position til Kevin i Brasilien. Med andre ord blot en almindelig weekend for danske racerkørere!
 


(Foto: Nick Dungan (Drew Gibson Photography))

Siden sidst

Marco skriver historie i Bahrain, gennembrud for Mikkel O.

Finaleløbet i VM for langdistanceløb (FIA World Endurance Championship, WEC) blev afviklet i Bahrain den forgangne lørdag. Det skete på Bahrain International Circuit hvor der var otte danskere til start; fire af disse havde mesterskabschancer, og det lykkedes to at indløse denne.

Den 32-årige nordjyde Marco Sørensen vandt sammen med amerikanske Ben Keating FIA Endurance Trophy for GTE Am, som er den officielle betegnelse for VM for denne klasse. Det skete efter en kontrolleret indsats der resulterede i en fjerdeplads i løbet, og altså den samlede sejr. Undervejs i sæsonen vandt holdet to afdelinger, heraf den mest betydningsfulde af dem alle: 24-timers løbet på Le Mans.

Marco Sørensen og Ben Keating vandt mesterskabet med Aston Martin-teamet TF Sport.

Med sejren skrev Marco dansk og international motorsportshistorie. Siden 2016 har han vundet tre VM-titler i WEC; to i GTE Pro (sammen med Nicki Thiim, det berømte DaneTrain), og nu også en titel i GTE Am. Det har ingen andre præsteret siden WEC blev skabt i 2012. Marco er tre gange hædret med titlen som Årets Bilsportskører af Dansk Automobil Sports Union og er også blandt de oplagte kandidater til æren i 2022.

Som forudset blev klassen GTE Am i den grad domineret af danskere. Nicki Thiim sluttede på en samlet andenplads med sit canadiske team, men dagens dansker i skysovs blev en anden nordjyde, Mikkel Overgaard Pedersen. Sammen med sit tyske Porsche-team Project 1 vandt han lørdagens løb og var den bærende kraft i en fornem holdindsats. Mikkel, der i juni debuterede på Le Mans, har dermed for alvor fået sit internationale gennembrud i denne sæson. Sejren kom i hus efter en lang duel med Michelle Gatting og hendes team Iron Dames, der startede fra klassens pole position. Michelle og Bovy/Frey sluttede på tredjepladsen, og er fortsat det eneste team med ren kvindelig besætning der har besteget podiet i en afdeling af WEC (to gange i år er det blevet til; foruden Bahrain blev det ligeledes til en podieplads på Monza tidligere på året), og samlet besætter holdet femtepladsen i VM.

I klassen for fabriksteams, GTE Pro, lykkedes det desværre lige præcis ikke Michael Christensen at vinde VM sammen med sin franske makker Kevin Estre. En tredjeplads i mål var ikke nok til at forhindre mesterskabet i at gå til Ferrari, så Porsche-teamet må tage til takke med andenpladsen i FIA World Endurance Championship for GTE Drivers.

Men den danske succes sluttede ikke her. I Pro/Am-kategorien for LMP2 sikrede Nicklas Nielsen sammen med Rovera/Perrodo den samlede sejr med en kategorisejr lørdag. Dermed har Nicklas vundet mesterskabstitler i WEC tre år i træk. Oliver Rasmussen sluttede med sit JOTA-team på en samlet ottendeplads i mesterskabet efter to podieplaceringer undervejs i sæsonen.

Endelig måtte Mikkel Jensen desværre udgå med sin Peugeot Hypercar efter mekaniske problemer.

Læs mere her(Foto: Andy Hone / LAT Images)

Kevin på pole i Brasilien!

Også i Brasilien blev der skrevet dansk motorsportshistorie i weekenden. For første gang i karrieren, og for første gang for en dansk kører, sikrede Kevin Magnussen sig pole position forud for et Formel 1 Grand Prix. Det skete forud for det brasilianske Formel 1 Grand Prix på Interlagos-banen ved Sao Paulo. Det er også Haas-teamets bedste startplads nogensinde, og i lørdagens sprintløb konverterede Kevin startpladsen til en pointgivende placering som P8.

Desværre blev han påkørt af en konkurrent i søndagens Grand Prix og måtte udgå på første omgang, men den sensationelle indsats i kvalifikationen vil gå over i historien.

Allerede næste weekend går det løs igen når Formel 1-sæsonen afsluttes med Grand Prix i Abu Dhabi.

Læs mere her


Slutkørt i spansk Formel 4

Sidste afdeling af det spanske Formel 4-mesterskab blev kørt på banen i Barcelona med fire unge danskere til start. Efter rundens tre løb står det klart at Georg Kelstrup bliver bedst placerede dansker med en samlet femteplads.

Se løb og resultater her hos F4 Spain(Foto: DASU)

Podcast med Christian Lundgaard

Christian Lundgaard blev i en alder af blot 20 år den første dansker med en fuld sæson i Indycar – og første dansker i det nærmest mytiske Indy 500-løb i USA.

Læs mere og lyt med på podcasten med Christian Lundgaard her


Læs mere om:
 • Christian Lundgaard
 • Kevin Magnussen
 • Marco L. Sørensen
 • Michael Klitgaard Christensen
 • Michelle Gatting
 • Mikkel Jensen
 • Mikkel O. Pedersen
 • Nicki Thiim
 • Nicklas Nielsen
 • Interlagos
 • Sakhir
 • 12/11/22 - Sakhir - FIA WEC - FIA VM
 • 13/11/22 - Interlagos - Formel 1 - FIA F1
 •