Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Tredje gang i træk: Nicklas Nielsen sikrede VM-titel i Bahrain

FIA WEC 
13/11/22 

World Endurance ChampionshipNicklas Nielsen sikrede titlen i LMP2 Pro/Am-mesterskabet, da årets sidste afdeling af FIA World Endurance Championship blev afviklet i Bahrain lørdag aften dansk tid. Det er tredje gang i træk, den danske Ferrari-fabrikskører tager en VM-titel.
 


(Foto: Clement Marin)

Der var høj cigarføring, da Nicklas Nielsen, Alessio Rovera og Francois Perrodo lørdag aften dansk tid krydsede målstregen på Bahrain International Circuit som vindere af årets sidste afdeling af FIA World Endurance Championship – og samtidig sikrede sig det prestigefyldte mesterskabstrofæ i LMP2 Pro/Am-klassen.


(Foto: Clement Marin)

Det dansk-italiensk-franske trekløver tog titlen efter en suveræn sæson med hele fire løbssejre ud af seks mulige. Mesterskabet var dog stadig på spil inden den otte timer lange finale i Bahrain, hvor AF Corse-teamet stadig kunne nå at blive indhentet af rivalerne fra Algarve Pro-teamet.


(Foto: Clement Marin)


(Foto: Clement Marin)

– En nervepirrende afslutning på en virkelig spændende sæson! Det blev, akkurat som vi havde forventet, et enormt hårdt løb med høje temperaturer. Vi kom godt fra start fra en pole position, men hen mod aftenen begyndte vi at kæmpe med farten. Vores konkurrenter nærmede sig, men det lykkedes os at bevare afstanden. Vi kørte dét, jeg vil kalde for et fejlfrit løb med god timing i pitlane og en stærk indsats fra alle kørere, og ligesom i de øvrige ræs endte det med at give pote, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: Clement Marin)


(Foto: Clement Marin)

– Med fire sejre og yderligere to podiepladser i vores klasse kunne det næsten ikke være en mere succesfuld LMP2-debutsæson for os. Jeg er stolt og taknemmelig over at have været en del af dét her setup og været med til at vinde en VM-titel til AF Corse tre sæsoner i træk. Først i GTE AM og nu i LMP2 Pro/Am. Simpelthen en fantastisk præstation af hele holdet!


(Foto: Clement Marin)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Se højdepunkterne fra løbet her:
Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Sakhir
  • 12/11/22 - Sakhir - FIA WEC - FIA VM
  •