Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Team Hyllinge Racing: Det var årets bedste rally - trods teamets exit

DM Rally 
08/11/22 

Det var klart årets bedste rally, DM6/Rally Stoholm, med en by som stod hundrede procent bag arrangementet. Team Hyllinge Racing var allerede danske mestre inden dette løb, men selvfølgelig stillede teamet til start i årets finale DM løb.
 

Løbet var delt op i to afsnit, fredag aften blev der kørt en by prøve og en gennemgående prøve, og om lørdagen var der 9 prøver i alt, afsluttende med løbets powerstage, i alt 13 prøver.

Fredag aften var vejret en tough udgave af slagsen, mørke, regn i kategorien ’gardinregn’ og en hård vind, det gjorde at John Frederiksen alias Lodsen og Thomas Holm Hansen i deres BMW M1 E82 bare skulle igennem, og Thomas var hæmmet af en maveinfektion, han havde det virkelig dårligt og derfor skulle de bare have overstået de fire prøver.

Det fede ved prøverne generelt var, at de alle var en kombination af asfalt og grus, og derfor var bilens set-up også ’højere’ og blødere end normalt, det megen grus blev kørt meget op, og med mange dybe huller.

Teamet startede lørdagen ud i lækkert solskinsvejr, som nummer 30 generelt, men de fik sig arbejdet op som nummer 15 generelt efter SS9, og John nød at køre disse prøver, som godt kunne minde lidt om de prøver som blev kørt i hans yngre år. Føringen inden SS10 var på hele 5 minutter i klassen, og nu skulle de bare igennem, men kort inde på SS10 ’døde’ generatoren, og dermed exit for Team Hyllinge Racing fra årets fedeste rally, DVD - det var det!!!

John ’Lodsen’:
”SÅ ærgerligt og træls, vi ville gerne have sluttet sæsonen af med rent bord, altså 6 klassesejre og rent bord på alle powerstagene, men jeg har været i gamet længe nok til at vide, at rally er uforudsigeligt, og selvom generatoren var frisk, så er mekanik noget der hurtigt kan gå i stykker”.

”Prøverne var fantastiske, netop med kombinationen af asfalt og gruset, og det kræver noget andet, stadig fuld gas, men man skal finde roen og det hele tiden at veksle imellem hurtig tør asfalt og det udfordrende glatte grus. Hele set-uppet omkring løbet var så professionelt, det summede af rally og belgiske tilstande, det var ikke bare årets rally, men det bedste i mands minde, så tak for det”.

Super professionel præmieoverrækkelse og festmiddag om aftenen afrundede Rally Stoholm, hvor John og Thomas fik overrakt deres DM-Guld pokaler for en fantastisk sæson for Team Hyllinge Racings vedkommende. Samlet set i Dansk Super Rally blev de nummer 5, også det var ganske godkendt.

Team Hyllinge Racing

Allan POST


Læs mere om:
  • Viborg
  • 05/11/22 - Viborg - DM Rally - DM
  •