Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Medlemmer af Horsens Automobil & Motor Klub tog godt for sig af DM-medaljerne i 2022

DM Rally 
06/11/22 

Horsens Automobil & Motor Klub gør status på årets mesterskaber efter at sidste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally blev kørt fredag d. 4. og lørdag d. 5. november omkring Stoholm vest for Viborg. Det er i 2022 blevet til et flot antal mesterskaber i både rally, hillclimb og pålidelighedsløb.
 

Ikke mindre end 8 DM-medaljesæt, fordelt på guld og sølv, kunne HAMK-medlemmerne tage med hjem, da mesterskabsplaceringerne var fordelt efter at de sidste afdelinger af årets mesterskabsløb var kørt i de forskellige motorsportsgrene.


Danmarksmestre i pålidelighedsløb, Bent Mikkelsen og Kurt Rasmussen er her fanget i Søbo Skov i finaleløbet på Fyn
(Foto: Viggo Johansen)

HAMK - Danmarksmestre i Regularity rally – pålidelighedsløb - 2022
Bent Mikkelsen og Kurt Rasmussen kunne i sidste weekend køre hjem fra Fyn med en sejr i 7. afdeling af SONAX DASU Classic turneringen, der køres som Danmarksmesterskabet i pålidelighedsløb, også kaldet regularity rally. Med sammenlagt fire sejre og to andenpladser, kunne de ved sejrsceremonien få overrakt guldmedaljerne for deres Danmarksmesterskab i Sport-klassen.


Heino Mejer og Bo Mølgaard gjorde rent bord, og tog både klassesejren og den generelle sejr i Danmarksmesterskabet i Hillclimb
(Foto: Preben Jepsen)

HAMK - Danmarksmestre i Hill Climb 2022
Det er ingen hemmelighed i Horsens og omegn, at familien Mejer fra Tunøgade, 8700 Horsens, er mestre i at styre deres Volvo’er hurtigt igennem en hastighedsprøve i rally. Også i kampen om Danmarksmesterskabet i hillclimb klarer de sig optimalt, og har i 2022 atter hentet en medaljesamling og pokaler med hjem til den efterhånden bugnende præmiehylde.


Danmarksmester i hillclimb i klasse 10B, René Mejer runder her en chikane i Græsted Hillclimb 2022
(Foto: PeterejPhoto)

Heino Mejer og Bo Mølgaard, Volvo 242 Turbo kørte sig til et samlet Danmarksmesterskab på tværs af alle klasser i Hillclimb, og vandt desuden Danmarksmesterskabet i den hurtige klasse 7B, hvor det tillige blev til sølvmedaljer for Kurt Mejer og Steen Bøgelund, ligeledes i Volvo 242 Turbo. Guldmedaljer blev det også til René Mejer, som i sin sorte Volvo 480 Turbo blev Danmarksmester i klasse 10B, men også kunne tage en sølvmedalje med hjem i det generelle Danmarksmesterskab for biler, hvor der konkurreres efter vægt/effekt.


Danmarksmestrene i både 2021 og 2022 i rally, klasse National 1, Anders Kirkeby Hansen og Nicolaj Aamann fra HAMK runder her et sving i 3. afd. af DM 2022.
(Foto: Viggo Johansen)

HAMK - Danmarksmestre i rally 2022
Årets rallytalenter i Dansk Automobil Sports Union 2021, Anders Kirkeby Hansen og Nicolaj Aamann, Ford Fiesta, fra Horsens Automobil & Motor Klub tog sig af deres 2. Danmarksmesterskab, da de for andet år i træk kunne køre hjem med guldmedaljerne i klasse National 2. Anders Kirkeby Hansen og Nicolaj Aamann vandt fem ud af seks mulige afdelinger om Danmarksmesterskabet i klassen.


Kurt Mejer og Steen Bøgelund vandt guldmedaljer i Danmarksmesterskabet i klasse 9 for historiske biler
(Foto: Viggo Johansen)

Atter spøger familien Mejer på medaljelisten. Kurt Mejer og Steen Bøgelund, Volvo 242 Turbo, kunne allerede efter næstsidste afdeling af Danmarksmesterskabet kalde sig Danmarksmestre i den historiske klasse, National 9, da de med fire sejre og en andenplads ikke kunne nås af andre deltagere.

I rally blev det desuden til et antal sølvmedaljer til medlemmer af Horsens Automobil & Motor Klub.


DM sølvmedaljevinderne Søren Bøgeskov med Jens Bro Fisker i co-driver sædet er her fanget under 3. afd. af DM i rally
(Foto: Viggo Johansen)

Danmarks yngste co-driver i DM-sammenhæng, 16-årige Jens Bro Fisker fra Østbirk, kunne tage hjem med sølvmedaljerne i klasse National 2, hvor han sammen med Søren Bøgeskov fra Hadsten deltager i en Volvo 850 GLT. Selvom Jens Bro Fisker og Søren Bøgelund havde en voldsom afkørsel lørdag ved Viborg, og ikke kom i mål, havde deres stabile kørsel gennem hele sæsonen givet point nok til 2. pladsen i klassen.

Sidste medaljesæt til HAMK-medlemmer gik til Michael Gøttrup og Steen Kjær Larsen, som i en Citroén C2 VTS kørte en 3. plads hjem i klassen, National 3, i sidste afdeling. De kunne dermed, efter de seks kørte afdelinger, hænge DM-sølvmedaljerne om halsen efter finaleløbet.


Sølvmedaljevinderen i klasse National 3, Michael Gøttrup med sin daværende co-driver Mikael Kastbjerg i Anderup El rally på Fyn
(Foto: Viggo Johansen)

Det har været en god og aktiv sæson hvor mange HAMK-medlemmer har repræsenteret klubben på fornemste vis, og hvor klubben kan gøre status med en god medaljehøst i mesterskabssammenhæng, men også med et antal vellykkede arrangementer både for de aktive kørere, og ikke mindst for de medlemmer der ønsker at deltage i de succesfulde klubaftener hen over året.

Horsens Automobil & Motor Klub takker alle deltagere i klubbens arrangementer, alle officials der har båret arrangementerne igennem, samt de lodsejere der har lagt arealer til og givet tilladelse til at HAMK kunne afspærre både private og offentlige veje til arrangementerne. Desuden takker klubben alle deltagere, deres familier og servicemandskaber, som har ofret tid på sporten, og på fornemste vis har repræsenteret klubben i både egne arrangementer, og ikke mindst i de mesterskabsserier de har deltaget i.

HAMK, bestyrelsen

rallypics.dk
Viggo Johansen

Læs mere om:
  • Viborg
  • 05/11/22 - Viborg - DM Rally - DM
  •