Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA Motorsport Games

Mikkel Gaarde Pedersen tager Danmarks første medalje!

FIA Motorsport
Games 

30/10/22 

Mikkel Gaarde Pedersen viste søndag fortsat de danske farver flot frem i finalen i Karting Sprint Jr. til FIA Motorsport Games.
 

Danskeren kørte en fin finale fra ottendepladsen, hvor der dog var lidt for stor spredning i toppen til at han for alvor kunne køre med om medaljepladserne. I mål sluttede han på en femteplads, igen med masser af fart i karten, som de danske deltagere har vist weekenden igennem.


Mikkel Gaarde Pedersen tager Danmarks første medalje!
(Foto: Bo Skovfoged/DASU)

Efterfølgende blev franske Jules Caranta og estiske Mark Dubnitski straffet fra en første- og en tredjeplads – og sønderjyske Mikkel Gaarde Pedersen kunne indtage den nederste podieplacering efter Cardenas og Koenigkan fra Brasilien.

I Mikkel Gaarde Pedersen sidste kvalheat startede han sikkert og holdt en fjerdeplads i mål. Tumult på de første omgange betød, at han manglede lidt til top 3, men sønderjyden rullede langsomt deres forspring ind.

Valdemar Aggerholms søndag bød igen på afsindigt højt tempo – men desværre også masser af uheld.


Valdemar Aggerholm.
(Foto: Bo Skovfoged/DASU)

Valdemar Aggerholm var i tredje kvalheat for seniorklassen (OK) uheldig med det svære yderspor i starten, hvor tumult i sving 1 sendte danskeren uforskyldt uden for banen. Her mistede han godt 10 placeringer, og så begyndte en jagt på placeringer ellers for den sjællandske kører. En ottendeplads i mål var facit for Aggerholm, men en straf sendte ham bagud i resultatlisten.

Det blev til en startposition som nummer 15 i finalen – en position, der med den længere distance og Valdemars høje tempo – flere gange hurtigste omgang i tredje kvalifikationsheat – ikke ville være helt usandsynligt, at medaljer kunne være inden for rækkevidde. Finalen blev dog kun få sving gammel for Aggerholm, da han blev et af ofrene i et massesammenstød i tredje sving.

Du finder resultater for Karting Sprint Jr. her.

Find resultater for Karting Sprint Sr. her.

Se løbene fra karting søndag her.


Julius Dinesen snublende tæt på medalje til FIA Motorsport Games

DM-vinderen Julius Dinesen skulle jagte medaljer fra en syvende startplads i KCMG Formula 4 Cup på Circuit Paul Ricard til FIA Motorsport Games 2022.

En solid start fra den syvende startrude så hurtigt danskeren på sjettepladsen, efter en konkurrent udgik. Efter en kortvarig safetycarperiode kunne Dinesen genoptage jagten på den brasilianske og koreanske kører, samtidig med at Belgiens Lorens Lecertua jagtede danskeren intenst – og endda kom forbi på et tidspunkt.


Julius Dinesen
(Foto: SRO / TWENTY-ONE CREATION - Jules Benichou)

Under en tæt kamp med fire biler, kunne Dinesen igen smutte inden om Lecertua og satte solide overhalinger ind på femte- og fjerdepladsen - og så gik jagten ind på den sidste medaljeplads.

Selvom danskeren kørte markant hurtigere end Spaniens Bruno Ventos Del Pino, var der ikke nok omgange i race til at Dinesen kunne nå medaljerækkerne – en bittersød fjerdeplads blev det til for det unge talent, blot 0,8 sekund fra bronzen.

Løbet blev vundet af Andrea Kimi Antonelli fra Italien.

”Jeg fik en okay start og var sekser, og vi lå og kæmpede meget med femtepladsen. Vi fik hentet dem, overhalet og så satte jeg kursen mod tredjepladsen. Jeg skulle hente meget tid, men sluttede lige efter ham. Det var surt at ende lige efter tredjepladsen, men på den anden side er en fjerdeplads også et godt resultat i så stort et internationalt løb,” siger Julius Dinesen.

”Selvom målet var top 5, så er jeg ked af at ende som firer og lige uden for podiet. Det er første gang, jeg repræsenterer Danmark på denne måde, så jeg er rigtig stolt af det, jeg har nået og har kunnet vise Dannebrog frem. Det er et kæmpe event med rigtig mange mennesker, det største, jeg har oplevet – det har været en fed oplevelse i det hele taget,” slutter Dinesen.

Se KCMG Formula 4-finale her.

Find resultater for KCMG Formula 4 her.


Læs mere om:
  • Paul Ricard
  • 30/10/22 - Paul Ricard - FIA Motorsport Games
  •