Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

Eilertsen sluttede sæsonen med pokal

Legends Car Cup 
20/10/22 

Legends Car CupTeam Eilertsen Racing fik afsluttet 2022 sæsonen i OK Mobil 1 Legend Car Cup på behørig vis.
 

Holdet fra Espergærde har været igennem en lang sæson på hele 8 løbsweekender, hvoraf finalen på Padborg Park var den 5. siden sommerferien.

Inden weekenden stod det klart, at en 4. plads i debutsæsonen i Oldboysmesterskabet ville være det bedst mulige resultat, da de foranliggende konkurrenter havde et urealistisk forspring. Til gengæld skulle der holdes et halvt øje i bakspejlet, så der ikke var nogen der lavede et snigangreb.


(Foto: JJ Media)

Weekenden for Henrik Eilertsen startede lørdag formiddag med en træning. Her lykkedes det at sætte 23. hurtigste tid, i det 27 bils store felt.

Der skulle dog findes mere tid til eftermiddagens kvalifikation, og det vidste Henrik også godt. Heldigvis lykkedes det at omsætte teori til praksis, og der blev skåret 3 sekunder af formiddagens tid. Konkurrenterne havde dog også fået strammet speederkablet, plus Eilertsen kæmpede med at finde den rigtige justering af bremsebalancen mellem for- og baghjulene, så enten for- eller baghjul låste under nedbremsningen, så igen blev det til 23. hurtigste tid.

Derfor skulle han også starte weekendens første heat fra 23. position, da det kun er top-20 som får startpositionerne vendt rundt.

Under løbet var der dog noget mere fart i raceren, og hurtigt fik han kæmpet sig fremad i feltet, hvor det blev til en masse fede dueller. En Safety Car periode midt i løbet hjalp også lidt til, da det samlede feltet igen.

Så da de 12 omgange var kørt, havde han avancere ikke mindre end 9 pladser, og frem til 5. pladsen blandt Oldboyskørerne.


(Foto: JJ Media)

Til heat 2 skulle han dog starte tilbage på 21. position, så der igen skulle kæmpes. Efter en par omgange begyndte han at få fart i raceren, og få lavet nogle overhalinger. Igen kom der Safety Car midtvejs i løbet, og da det blev givet frit igen, var Henrik ikke sen til at fortsætte overhalingerne.

Så dette heat blev et avancement fra P21 generelt til P13 generelt – og endnu mere vigtigt, en tredjeplads blandt Oldboyskørerne.

Finaleheatet i ikke blot weekenden, men hele sæsonen, skulle startes fra 17. position. Mens de to første løb ser blandede felter hastighedsmæssigt, er heat 3 typisk et heat, hvor kørere med nogenlunde samme fart, starter omkring hinanden. Så en 17. plads ved starten, blev vekslet til en 16. plads ved det ternede flag, og 4. bedste Oldboyskører – lige i bagkofangeren på 2. og 3. pladsen.

Så alt i alt en godkendt finaleweekend, med god fart i de tre heats.


(Foto: JJ Media)

Missionen om at forsvare 4. pladsen i mesterskabet lykkedes også til fulde, og derfor kunne Henrik Eilertsen og chefmekaniker også tage den lange tur tilbage til Espergærde veltilfredse efter søndagens pokalceremoni.

Nu står de næste måneder på lidt afslapning på værkstedet. Den nuværende bil sendes på pension, og der står en ny 3-cylindre bil og venter. Den har endnu ikke kørt, og er spritny fra fabrikken, så der skal ikke gøres ret meget andet, end at pudse den, og pumpe dækkene til 2023 sæsonen.


(Foto: JJ Media)

Team Eilertsen Racing vil gerne sende en tak til alle dem der har støttet teamet gennem 2022 sæsonen, og som har været forbi til en hyggelig snak på banerne. Der skal også lyde en stor tak til alle de frivillige, som er aktive omkring de 8 løbsweekender. De bruger en masse timer på at hjælpe med afviklingen af baneaktiviteterne, så alle kørere kan køre og hygge sig ude på banen. Vi skylder jer en stor tak.

Der skal også lyde en tak til chefmekaniker Bjørn Andersen. Selvom han til tider var forhindret i at komme med til alle løbsweekenderne, så har han sørget for at bilen har stået veltrimmet, og klargjort til alle løbsweekenderne – og hvis der opstod et problem, kom han hurtig med en løsning.

Vi glæder os allerede til at vende tilbage på banerne, når der er kommet grønne blade på træerne igen, om cirka 6 måneders tid.

Team Eilertsen Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Henrik Eilertsen
  • Padborg Park
  • 16/10/22 - Padborg Park - Legends Car Cup
  •