Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DS3 Cup

For Silas blev enden god til allersidst

DS3 Cup 
17/10/22 

En hård sæson med næsten uendelig modgang fik en ren eventyrafslutning ved finaleløbet på Padborg Park, hvor Silas Rytter sikrede sin første løbssejr i DS3 Cup.
 


(Foto: Kim Gripping)

Det har været ubarmhjertigt og urimeligt at være Silas Rytter i denne sæson. Tekniske problemer har gjort det svært at hente de resultater, som både Silas og Touringcar Academy-teamet vidste var mulige. Men i finaleweekenden begyndte tingene at gå i den helt rigtige retning.

I tidtagningen var der en snert af tekniske problemer, da sæbonittens motor lavede små udsættere. Det kostede dog ikke mere end en enkelt eller to tiendedele sekund på en omgang, og fejlen blev fundet og udbedret inden første løb. Her fik Silas en god start, men måtte kæmpe lige rigeligt med bilen:

- Jeg fik egentlig en god start og kørte virkelig stærkt de første fire omgange. Men så fik jeg lavet et flatspot (når et dæk er blokeret og bliver slidt skævt på asfalten, red.) på mit ene bagdæk, og lige efter fik jeg slået en fælg skæv da jeg var lige hård nok på en curb ... sådan et dæk med et flatspot hopper ret meget, så der var langt hjem, griner Silas, der måtte kæmpe med næb og klør for at forsvare sin fjerdeplads.


(Foto: Kim Gripping)

Fjerdepladsen betød at Silas kunne starte årets sidste heat fra tredjepladsen, og efter en lidt træg start kom nordjyden godt med i kampen. Efter en safety car-periode gik Silas til angreb og kæmpede sig først op på andenpladsen for et par omgange senere at sætte en overhaling ind på førstepladsen.

- Det var lige ved at gå galt. Det var en sen overhaling, og jeg tror måske ikke helt at han havde regnet med at jeg ville gøre et forsøg dér. Men det gik, og derfra kørte jeg egentlig bare et forspring ud og tog sejren, siger Silas, som glæder sig over den absolut bedst mulige afslutning på sæsonen:

- Jeg er vildt glad! Det har været en vanvittigt hård sæson, så det er skønt at kunne lukke sæsonen af med en sejr. Jeg har selv ventet længe på den her, men mine mekanikere har også fortjent sådan en afslutning med alt det arbejde, de har lagt i bilen. Det er en god følelse at gå til vinterpause med.

Nu venter en vinterpause, men der er allerede er gang i planlægningen af 2023-sæsonen.

- Den venter jeg lige med at melde noget ud omkring, slutter Silas Rytter gådefuldt.

Rytter Motorsport


Læs mere om:
  • Silas Rytter
  • Padborg Park
  • 16/10/22 - Padborg Park - DS3 Cup
  •