Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Normann kæmpede mod bilen på Jyllandsringen

Special Saloon 
12/10/22 

Normalt plejer Frederik Normann at være lynende hurtig i sin hjemmebyggede BMW M3 E46, men i weekendens finaleløb på FDM Jyllandsringen betød en teknisk fejl, at midtjyden måtte på overarbejde.
 


(Foto: Grippo)

Et helt nymonteret spær viste sig nemlig at virke modsat hensigten:

- Jeg havde slet ingen bid i asfalten i træningen, og bilen kørte præcis omvendt af hvordan den skulle, så jeg kørte slet ikke så hurtigt som jeg burde, fortæller Frederik Normann, som forsøgte sig med alverdens justeringer på bilen for at komme op i tempo, men uden held.

- På våd bane havde jeg ingen chance overhovedet, så lørdag var en ret ærgerlig dag. Heldigvis tørrede det op søndag, så jeg havde lidt bedre chance på banen, men det var ikke samme tempo som jeg plejer at køre med.


(Foto: Grippo)

Mens weekendens første heat blev kørt på lørdagens våde bane var søndagens første løb på knastør asfalt. Og på trods af tekniske problemer kørte Frederik sig til andenpladsen i et af karrierens sjoveste løb:

- Jeg kørte mod - og fra - Porsche, Ferrari og en gammel DTC-bil, og der blev bare kørt godt, gammeldags racerløb. Det var virkelig sjovt, og andenpladsen var helt fin at køre hjem også, siger Frederik, som i finaleheatet måtte nøjes med en tredjeplads i Special Saloon Car-klassens Division 3.


(Foto: Grippo)

Efter hjemkomsten fra banen gik der ikke længe før BMW-raceren var splittet ad i atomer. Fejlen skulle jo lokaliseres, og dét blev den:

- Det viste sig, at det spær som jeg lige har fået hjem fra leverandøren, er sat helt forkert sammen, så det skal vi have en snak om nu. Det er sikkert en produktionsfejl, så det kommer der styr på inden næste sæson. Og på den positive side fik jeg lært lidt mere om hvordan sådan et spær fungerer, griner Frederik Normann.

Nu står vinteren for døren, og et par mindre projekter skal klares på den sorte BMW, inden næste sæson skal angribes for fuld fart.

Normann R Service

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 09/10/22 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •