Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

San Marino GP - Race

Formel 1 
20/04/03 

Ferrari har fået vendt skuden
Michael Schumacher tog en sikker sejr i San Marinos Grand Prix, efter at have sikret sig pole position i går. Det må siges at være en personlig sejr efter tragedien der ramte familien Schumacher. Kimi Raikkkonen fastholder VM-føringen ved at blive nummer to foran Rubens Barrichello.
 

Starten blev taget på fornem vis af Ralf Schumacher der drønede forbi sin broder på de første meter. Ralf havde dog tydeligvis ikke den hurtigste racer på banen, da Michael flere gange forsøgte at finde en vej forbi. Derfor ville pitstoppene blive altafgørende.

Af de førende var det først Ralf Schumacher der dykkede ind, mens Michael i stedet fik næsten to frie omgange, hvorfor han meget hurtigt fik det hul der var nødvendigt for at holde sig i front. Ferraris pitstop var meget effektive, i stor modsætning til det som Williams udførte. Især var der problemer med Montoyas pitstop, som kostede colombianeren masser af tid.


Kimi Raikkonen fik med en konservativ taktik en andenplads med fra Imola
(Foto: DaimlerChrysler)

Men midt i pokerspillet viste McLaren at de også kan spille deres kort ud, og næsten som altid gik de efter en mere konservativ strategi med blot to stop, fremfor de fleste andre der satsede på at stoppe tre gange.

De sidste pitstop blev ret afgørende. Ralf Schumacher var presset hårdt af Barrichello og gennemførte sit sidste stop på 6,8 sekunder. Det hele blev dog tabt på gulvet for brasilianeren der kunne se at der blev fumlet i pitten - over 13 sekunder, og dermed missede han chancen for at slippe forbi Williams-kørere i kampen om 3. pladsen.

Alligevel fik Barrichello en chance for at slippe forbi, da han pressede Ralf meget hårdt over en hel omgang, og på vej ud på langsiden slap han forbi. Men Ralfs racer virkede heller ikke til at være særlig godt kørende på det tidspunkt, og på de sidste omgange var det Coulthards tur til at presse på, men uden held.


Ferrari er tilbage som løbsvindere
(Foto: Ferrari)

Fernando Alonso sikrede sig 3 point for en solid, men ellers anonym indsats. Montoyas løb blev ødelagt af dårlige pitstop og dermed blot en 7. plads. Iøvrigt er resultatet også lidt en reminder til teamet om at de stadig har meget at indhente. Jenson Button blev sidste mand i pointene med en ottendeplads.

Ellers var løbet ikke det helt store at skrive hjem om - det var det kedeligste race i 2003, og pudsigt nok med meget få kørere der stod af undervejs. Efter de sprudlende løb udenfor Europa er vi igen tilbage til fortiden...

Læs også:
Resultat og vm-stilling

Benji

Læs mere om:
  • 20/04/03 - Imola - Formel 1
  •