Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Nicolai Sylvest bliver U25-mester og vinder DM-bronze

TCR Denmark 
11/10/22 

TCR DenmarkEfter en svær sæsonfinale på FDM Jyllandsringen, hvor han scorede en tredjeplads i et af de tre heats i TCR Denmark, kunne Nicolai Sylvest slutte sæsonen som ny U25-mester og samtidig vinder af DM-bronzen i den hårde klasse.
 

”Inden finaleweekenden havde jeg 23 point op til den førende Kasper H. Jensen, og da der var 81 point at køre om, havde jeg stadig mulighed for at avancere i mesterskabet,” siger Nicolai Sylvest. ”Det skulle desværre vise sig, at det i stedet blev en kamp om overlevelse grundet tekniske problemer med bilen.”


Nicolai Sylvest blev belønnet for sin tredjeplads med masser af champange.
(Foto: Stumpphoto)

”Men alt i alt synes jeg, det er en flot og godkendt sæson for vores nye Team Green-Development, hvor vi, også efter fem løbssejre, slutter på en samlet tredjeplads i teammesterskabet, selvom vi kun er et etbils-team, mens konkurrenterne omkring os var tobils-teams.”

Nicolai Sylvest var fint med i lørdagens to træninger, der blev kørt i regnvejr, og da banen senere var begyndt at tørre op, blev han sendt på banen på brugte tørvejrsdæk til kvalifikationerne. Da Nicolai med sin fjerdeplads i første kvalifikation var blandt de 10 hurtigste, fik han adgang til kvalifikation 2. Her blev han den tredjehurtigste efter Kasper H. Jensen og tyske Mike Halder.


Nicolai Sylvest kæmpede hårdt mod Kasper H. Jensen.
(Foto: Stumpphoto)

”Dette resultat betød, at jeg skulle starte søndagens første heat i anden startrække på inderbanen, men det var ikke det bedste startsted, da banen stadig var våd efter nattens regn,” siger Nicolai Sylvest. ”Da vi havde warm-up, var kun ydersporet tørt, så på hver omgang ned ad langsiden trak jeg over i inderbanems våde spor for få den til bare at tørre lidt mere op. Og så satte jeg alligevel næsthurtigste tid!”

Ved starten til første heat kom Nicolai Sylvest alligevel fint fra start fra den stadig fugtige inderbane og beholdt sin startplacering som nummer 3. ”Over de næste 5-6 omgange pressede jeg de to førende, men langsomt måtte jeg slippe presset på dem, da bilen begyndte at tabe greb. I stedet fokuserede jeg på at køre en sikker tredjeplads hjem,” siger Nicolai Sylvest, som skulle starte heat 2 fra ottendepladsen, da man vender de første 10 fra heat 1.


Alt var forberedt ned til sidste detalje.
(Foto: Stumpphoto)

”Vi valgte at starte på brugte dæk og spare de nye dæk til finalen. Jeg beholdt min startplacering på første omgang men kom i mål på syvendepladsen med en bil, der langt fra kørte, som den skulle. Om det skyldtes de to påkørsler fra en par konkurrenter, eller om det var forårsaget af andre problemer, prøvede teamet sit bedste på at udbedre i den 30 minutters pause inden sidste heat.”

Problemet viste sig ikke at være løst. Nicolai Sylvest sluttede finalen på den fjerdeplads, han var startet fra.

”Det var absolut ikke det resultat, jeg havde håbet på, men grundet de tekniske problemer med bilen, kunne jeg ikke gøre mere,” siger han.

”Men jeg er meget tilfreds med det resultat, vi har opnået, og jeg vil i den forbindelse gerne takke hele mit fantastiske team samt mine sponsorer og samarbejdspartnere. Uden jer ville det aldrig være gået. Vi ses i 2023!”

Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Green Development
  • Jyllandsringen
  • 09/10/22 - Jyllandsringen - TCR Denmark
  •