Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
11/10/22 

Danske mestre kåret på FDM Jyllandsringen.
Drama i Japan.
Danskere i spil til mesterskaber næste weekend i Portugal.

 

Det sker
ELMS afgøres i Portugal
European Le Mans Series afvikles for tre kategorier, og inden finaleløbet den kommende weekend på den portugisiske Formel 1-bane i Portimao er danske kørere med i kampen om det endelige mesterskab i to af de tre. I Le Mans Cup er danskere garanteret mesterskabet.
Læs vores optakt her


Siden sidst
Drama i Japan
Det japanske Grand Prix på Suzuka-banen i Japan blev en yderst dramatisk affære grundet kraftig regn med udsat start, afkortet løbsdistance og diverse uheld til følge.
Da regntågerne havde lagt sig kunne man konstatere, at Max Verstappen igen var i en klasse for sig med en sikker sejr. Dermed genvandt hollænderen sit VM, selv om der resterer fire runder. For Kevin Magnussen og Haas blev løbet en skuffelse, idet både danskeren og holdkammerat Mick Schumacher sluttede uden points.
Læs mere her


Siden sidst
DM afgjort på Jyllandsringen
Det danske mesterskab i adskillige baneklasser blev afgjort i strålende efterårsvejr på FDM Jyllandsringen.
I talentklassen Formel 4 stod kampen mellem Julius Dinesen og Sebastian Gravlund, og det hele blev afgjort til førstnævntes fordel i allersidste heat.
Løbsweekenden blev ellers domineret af Mads Hoe, der vandt alle tre løb søndag, og sluttede samlet P3 efter en stærk afslutning på sæsonen.

I TCR Denmark gik mesterskabet igen til Kasper H. Jensen, der sikrede sig titlen for tredje år i træk, denne gang for GMB Motorsport. Foruden triumfen i TCR har Kasper tidligere tre gange vundet DTC-mesterskabet og er dermed en af de mest vindende kørere på nationalt plan gennem tiderne.
Søndagens finalesejr gik til tyske Mike Halder, der sluttede på andenpladsen i mesterskabet foran Nicolai Sylvest på tredjepladsen. Sidstnævnte sikrede sig også U25-titlen.

Både Formel 4 og TCR Denmark er mesterskaber udskrevet af Danmarks Idrætsforbund.

Læs mere om finaleløbene her


Siden sidst
Linnemann uheldig i Belgien
Årets sidste afdeling af Euro RX blev kørt på Spa-Francorchamps i Belgien, og trods god indledende fart var Ulrik Linnemann uheldig og kom ikke videre til semifinalerne. Linnemann sluttede på en samlet syvendeplads i Euro RX 2022.


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 09/10/22 - Jyllandsringen - 1600 Challenge
  • 09/10/22 - Jyllandsringen - DS3 Cup
  • 09/10/22 - Jyllandsringen - Formel 4 DK
  • 09/10/22 - Jyllandsringen - Formel 5
  • 09/10/22 - Jyllandsringen - Special Saloon
  • 09/10/22 - Jyllandsringen - SuperCup
  • 09/10/22 - Jyllandsringen - TCR Denmark
  •