Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Julius Dinesen er Danmarksmester 2022

Formel 4 DK 
10/10/22 

Formula 4 DKEn intens og nervepirrende finaleweekend endte med kåringen af Julius Dinesen som dansk mester i Formel 4 anno 2022. Vejen dertil bød på tæt racerløb fra højeste hylde - og et par nervepirrende hændelser undervejs.
 


(Foto: Formel 4 Danmark)

Til finaleweekenden havde Mads Hoe byttet sin trofaste Formel 5-racer ud med en moderne Formel 4-bil ene og alene for at bevise, at han ikke kun er rasende hurtig i de ældre Formel 5-biler. Og hurtig var han; alle tre heat blev vundet i overlegen stil af Mads Hoe. Mest imponerende var opkørslen fra ottende startplacering i andet heat, hvor han på sikker vis overhalede sig frem til føring.

Mesterskabskampen stod mellem førende Julius Dinesen og Sebastian Gravlund, som med en løbsweekends fravær har brugt hele efterårssæsonen på at hale ind på Dinesen. Efter to gode heat fra Gravlund var der inden finaleheatet bare otte point mellem de to rivaler, så der blev udøvet sandsynlighedsregning på højt niveau hos både STEP Motorsport og Team FormulaSport.

Ingen havde formentlig beregnet sandsynligheden for at Victor T. Nielsen ville lave en bremsefejl for enden af publikumslangsiden på første omgang af det sidste heat og starte en kædereaktion af biler i sandfanget og græsset; heriblandt de to mesterskabsrivaler. Men det var præcis hvad der skete. Både Gravlund og Dinesen kom tilbage på banen og kunne kæmpe videre, men begge havde biler som kørte mindre end optimalt.


Mads Hoe imponerede alle med tre heatsejre efter skiftet til Formel 4-raceren.
(Foto: Formel 4 Danmark)

Mika Abrahams blev et uskyldigt offer i tumulten og måtte fra sidelinjen se sin tredjeplads i mesterskabet forsvinde med den nedgående sol. Kombinationen af en stærkt kørende Mads Hoe og en uheldig Mika Abrahams betød nemlig, at Hoe kørte sig op på tredjepladsen i mesterskabet og skubbede den sympatiske sydafrikaner ud af medaljepladserne.

Tilbage i mesterskabskampen kæmpede Sebastian Gravlund bravt for at komme frem i feltet og hente flest mulige point på Dinesen, der kom tilbage på banen som bagerste kører. Hen mod slutningen af heatet lå Gravlund på tredjepladsen bag Magnus Pedersen, der var sluppet billigt fra tumulten på første omgang. Bag Gravlund var til gengæld Dinesen, som bare skulle holde placeringen til målstregen for at sikre titlen.

Mikkel Gaarde Pedersen fik en flot debut i Formel 4-klassen. Med en fjerdeplads i første heat har den sønderjyske kører vist, at han sagtens kan køre formelbil. I andet heat var han igen stærkt kørende, men kom lidt bredt ud på langsiden og satte siden af bilen hårdt i autoværnet. Det kostede et par ødelagte hjul, men han var hurtigt klar til finaleheatet som han sluttede på femtepladsen - efter modent at have lukket de to mesterskabsrivaler forbi uden kamp.


Mikkel Gaarde Pedersen fik en flot debut i Formel 4.
(Foto: Formel 4 Danmark)

Julius Dinesen, Danmarksmester Formel 4:
- Det betyder utroligt meget at have vundet Danmarksmesterskabet. Det er mit første år i bil og samtidig er det mit første Danmarksmesterskab, og det er ét af de mål jeg har haft i nogle år. Finaleheatet var voldsomt med uheldet på første omgang, hvor jeg var ude gennem sandet og fik kæmpet mig tilbage, så jeg er både glad og lettet over at det lykkedes til sidst.

Danmarksmesterskabet i Formel 4 2022

1. Julius Dinesen
2. Sebastian Gravlund
3. Mads Hoe
4. Mika Abrahams
5. Victor T. Nielsen

Rookiemesterskabet 2022

1. Julius Dinesen
2. Victor T. Nielsen
3. Magnus Falk Pedersen

Formel 5 2022

1. Mille Hoe
2. Mads Hoe
3. Oliver Kratsch

Formel 4 Danmark


Læs mere om:
  • Julius Dinesen
  • Mille Hoe
  • Jyllandsringen
  • 09/10/22 - Jyllandsringen - Formel 4 DK
  • 09/10/22 - Jyllandsringen - Formel 5
  •