Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3000 - International

Sejr til Wirdheim

Formel 3000 
20/04/03 

Formel 3000 - InternationalSvenskeren Björn Wirdheim omsatte på fornem vis sin pole position til en sikker sejr. Allerede på første omgang trak han fra Patrick Friesacher, der dog siden hen skyggede svenskeren løbet igennem.
 

Oppe i front var der således ikke så meget drama. De to kørere i front var i en klasse for sig over kørte meget hurtigt fra Ricardo Sperafico der sikrede sig den sidste plads på podiet efter at have passeret debutanten Vitantonio Liuzzi på de første meter.

Mere drama var der dog i nærheden af Nicolas Kiesa. Danskeren havde bestemt ikke et superløb rent resultatmæssigt, men leverede utrolig god underholdning, hvilket heller ikke er at forglemme i en sport der til tider er lidt kedelig. Han blev desværre ikke belønnet med point for en yderst agressiv indsats. Men teamet skal se at vænne skuden - ellers kører resten af feltet.

Kommentarer

Björn Wirdheim, Arden
"Alt gik godt for mig i dag, og jeg har følt mig rolig i raceren hele weekenden. Patrick var hele tiden tæt på mig, så jeg pressede hårdt på fra start til slut. Mit eneste problem i løbet var at overhale en af de langsomme kørere, men ellers følte jeg at have det hele under kontrol."

Patrick Friesacher, Red Bull Junior
"Wirdheim vandt starten og det var derfor svært for mig. Selvom jeg forsøgte at sætte ham under pres og få ham til at lave en fejl. Men efter en meget skuffende 2002-sæson, er jeg meget tilfreds med denne andenplads. Resultatet gør mig meget fortrøstningsfuld!"

Ricardo Sperafico, Coloni
"Jeg fik en god start så jeg havde chancen for at overhale i det første sving, og der vandt jeg en placeringer. Efter det første sving, og på trods af noget overstyring, tænkte jeg kun på mesterskabet og at gennemføre løbet."

Vitantonio Liuzzi, Red Bull Junior
"En meget god start på sæsonen - selvom der var mere i det for mig. Min dæk blev dårlige mod slutningen og jeg var ikke fysisk klar til så lang en løbsdistance. Så 4. pladsen var maksimalt - men jeg er fortrøstningsfuld for de næste løb!"

Raffaele Giammaria, Durango
"Jeg er meget glad for resultatet af løbet i dag, selvom jeg ikke fik en meget god start og kørte sammen med en anden, hvilket kostede mig en placering. På denne bane er det svært at overhale og jeg spildte tid bag en racer som var langsommere end min, og så udførte jeg en god overhaling i 'Pitratella'. Min racer var god og teamet gjorde et godt stykke arbejde. To point scoret på Imola er en god start på mesterskabet, hvor jeg kunne være blandt de bedste kørere."

Townsend Bell, Arden
"Det har været en weekend med nye oplevelser for mig, især med min første holdende start. Jeg havde farten til at køre hurtigere end Liuzzi, men jeg kunne ikke finde en vej forbi. Jeg var overrasket over at blive ramt bagfra, og efter at have mistet tid var jeg i stand til at køre mig frem på 9. pladsen inden jeg løb tør for omgange."

Nicolas Kiesa, Den Blå Avis
"I de første otte omgange af løbet havde jeg et problem med min drikketilførsel. Hver gang jeg accelerede kom der vand i mine øjne og når jeg bremsede ramte det indersiden af visiret, så den eneste måde jeg kunne stoppe det, var ved at drikke al vandet så hurtigt som jeg kunne. Efter det, forsøgte jeg at overhale folk, men fandt det meget svært fordi bremseområderne på banen er meget korte. Raceren var god i starten til midten af løbet, men faldt sammen mod slutningen, men det er normalt."

Zsolt Baumgartner, Coloni
"Det var et meget hårdt og svært løb, hvor der var mange crash og uheld, og jeg startede næsten fra slutningen af grid'en. Jeg er ikke helt tilfreds med i dag, men jeg noterede de tider jeg satte da jeg var i stand til at køre 'rent', og de er meget konkurrencedygtige. Samlet er raceren god, og jeg kan lide en racer som denne."

Giorgio Pantano, Durango
"Jeg fik en meget god start, men var bagefter Bell, som spærrede min linie da jeg overhalede ham. Raceren havde en meget god balance. Vi har nået et meget godt set-up og raceren forbedrer sig hurtigt. Jeg er ked af at have tabt fem point, men sådan er motorløb."

Robbie Kerr, Den Blå Avis
"Det var meget uheldigt, og det er blot en af de ting der sker - man kan ikke gøre meget ved mekaniske fejl. Det har været et godt løb, og forhåbentlig kan jeg være med igen i Barcelona."

Resultatet af Formel 3000-løbet på Imola

Nr.KørerTeamTid
1.Björn WirdheimArden52m15,743s
2.Patrick FriesacherRed Bull Junior+ 0,307s
3.Ricardo SperaficoColoni+ 24,149s
4.Vitantonio LiuzziRed Bull Junior+ 37,070s
5.Enrico ToccaceloSuper Nova+ 37,364s
6.Yannick SchroederSuperfund ISR+ 41,010s
7.Raffaele GianmariaDurango+ 55,997s
8.Rob NguyenBCN+ 1m04,410s
9.Townsend BellArden+ 1m06,053s
10.Nicolas KiesaDen Blå Avis+ 1m18,229s
11.Zsolt BaumgartnerColoni+ 1m21,254s
12.Nicolas MinassianBrand Motorsport+ 1m35,398s
13.Valerio ScassellatiBCN+ 1 omg
14.Gary PaffettBrand Motorsport+ 1 omg
15.Derek HillSuper Nova+ 1 omg
- Jeffrey van HooydonkAstromegaudgået
- Tony SchmidtAstromegaudgået
- Giorgio PantanoDurangoudgået
- Jaroslav JanisSuperfund ISRDNS
- Robbie KerrDen Blå AvisDNS

Hurtigste omgang kørt af Björn Wirdheim, Arden i tiden 1m39,645s på 6. omgang.

Benji

Læs mere om:
  • 19/04/03 - Imola - Formel 3000
  •