Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Forrygende Dansk Rallymesterskab til Lodsen fra Herlufmagle

DM Rally 
05/10/22 

Hold da magle, dobbelte dansk mester, først et DM i rallysprint i Ålborg sidst i juni, og NU HER, et rigtigt dansk mesterskab i rally til Team Hyllinge Racing, med John ’Lodsen’ Frederiksen og Thomas Holm Hansen fra Hyllinge i den krasbørstige og lynhurtige BMW M1.
 

Stedet og løbet det skete til, var til DM5/Cimbern Rallye med base i den nordtyske by Süderbraup, herfra skulle årets klart mest udfordrende rally køres, mål på hastighedsprøvernes sværhedsgrads og efterårets luner og kørsel i mørke.

DM-titlen kom først i hus, efter 45 kilometer prøver fredag aften, hvor to af de fire prøver skulle køres i buldrende mørke, og lørdagens hastighedsprøver på ialt 86 kilometer skulle køres på til dels våde og meget krogede vej sektioner.

John Frederiksen: ”Hvor er jeg stolt, over hele teamets performance i et rally hvor alle de svære facetter i et rally var en del af hele løbet. Vej forløbet hernede er så meget mere varieret og afvekslende, sving på sving, og efterårets luner, med meget regn og kolde smask glatte veje. Kørsel i mange ’femmersving’ i høj fart og hvor vejen hele tiden drejer og underlaget var som brun sæbe mange steder”.

”Game planen var at komme igennem og kun kigge på konkurrenterne i klassen, vi skulle igennem her, så det hele ikke skal afgøres til det sidste DM, så indimellem kørte jeg med meget stor sikkerheds margen, grøfterne herned er dybe, og holder man der, så er løbet definitivt slut”.

Et svært rally, hvor codriverens opgave havde stor betydning for det samlede resultat, og her leverede Thomas Holm bare varen, ikke kun til UG men også til DM-titlen.

Efter 10 kørte hastighedsprøver, med mørke, regn og vejr/vej konditioner af den allersværeste udgave, så kunne Team Hyllinge Racing kører over målrampen sidst på eftermiddagen, som vindere af klassen, af Powerstagen og som officielle Danske Mestre I Rally i klassen.

Et indtil videre sindssygt flot år for Team Hyllinge Racing, og faktisk burde serviceteamet også have en DM-titel, for den arbejdsindsats som der er blevet udført hjemme på rallyværkstedet i Hyllinge. En ny bil blev indkøbt til 20-22 sæsonen, og samlet sættet, hvor karosseriet og undervognen fra Kim Boisen skulle sammenbygges med nyt ledningsnet, motor og gearkasse og tusinde smådele fra teamets eksisterende bil, et puslespil på mange tusinde brikker og mange timer.

Der skal både held og dygtighed til, når en DM-titel skal køres i hus, og de uheld teamet har haft undervejs er sket til løbet udenfor DM-serien, og så kunne fejlene udbedres og forbedres hjemme på værkstedet. Et dansk mesterskab er som en god gryderet, de rigtige ingredienser skal være til stede, og så suppleres op undervejs - slurp!

Den snart 69-årige John Fredriksen blev sidste dansk mester i rally i 1987, altså for 35 år siden, og det må være lidt af en rekord i den alder at hjemføre endnu en titel, men John er frisk som en havørn og teamånden holder ham still going strong and fast.

Ét DM-rally er der tilbage i 2022, og det er Rally Stoholm i dagene 4-5 november, og der vil teamet møde op, som danske mestre og for at vise flaget, men også at kunne nyde rallyet uden pres på skuldrene.

Bonus info er at THR pt. ligger samlet 4’er i Dansk Super Rally, en præstation John er yderst stolt over, rallyåret 2022 har for Team Hyllinge Racing bare været en lang acceleration, mod topfart og topresultater.

/Allan POST


Læs mere om:
  • Tyskland
  • 30/09/22 - Tyskland - DM Rally - DM
  •