Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

Finaler for Historisk og Youngtimer

Historisk 
04/10/22 

I den forgangne weekend blev finalerne for Historiske biler, historisk formel og Youngtimere afviklet ved Historisk Motorsports traditionsrige efterårsløb på Ring Knutstorp.
 

På vores breddegrader, er Söderåsen ved Ring Knutstorp vel det nærmeste vi kommer på en version af Ardennerne ved Spa-Francorchamps, hvorvidt den 212 meters højderyg ved Ring Knutstorp har direkte indflydelse på vejret, vil jeg overlade til professionelle meteorologer, men i weekenden var Ring Knutstorp dog indtaget af godt 100 racerkørere, og mindst lige så mange amatørmeteorologer med snuden begravet i smartphonens vejr app.


(Foto: Stump Photo)

De gængse vejrudsigter havde lovet en weekend med udbredt regn, det blev dog slet ikke så slemt som lovet, banen var fugtigt først på formiddagene, og det regnede til de to sidste heats lørdag eftermiddag. Til gengæld skiftede vejret relativt hurtigt, og selvom der også var en solstråle af og til, var det tydeligt efterårs vejr, det kunne dog ikke forhindre afviklingen af en rigtig god løbsweekend.

Udover vejret, byder Ring Knutstorp på et spændende banelayout, med mange forskellige typer sving og niveauforskelle der sammen med de flotte omgivelser, også er rigtig populært for motorsportsfotografer, ikke mindst Stump Photo, som var tilstede hele weekenden, og som for øvrigt har leveret billederne til denne artikel.


(Foto: Stump Photo)

Til Knutstorp løbet er der som altid, god plads og stemning i depoterne, såvel som i tidsplan og afvikling, det er efterhånden også blevet en tradition at HMS disker op med lidt ekstra, denne gang bød HMS igen på det navnkundige ”After-race drink” arrangement, hvor kørere, mekanikere og officials mødes lørdag eftermiddag til en sodavand eller øl, og et kort indlæg.

Søndag morgen var alle igen inviteret til et stykke wienerbrød, inden dagens program for alvor kunne skydes i gang.

Søndag eftermiddag kunne weekendens pokaler så uddeles, hvorefter racerbiler, trailere og udstyr kunne pakkes sammen for sidste gang i år.

Tak til alle deltagerne for at møde op, og levere noget godt, tæt og fair race, og en kæmpe tak til officials, løbsledere, dommere og andet godtfolk, som gør det hele muligt, og sammen kunne lukke sæsonen af på fornem vis.


(Foto: Stump Photo)

Helt slut er sæsonen dog ikke, der er lige et par datoer at skrive bag øret.

29. oktober, fejrer HMS 25-års jubilæum, dette gøres ved en reception i Sommers automobilmuseum i Nærum, information og tilmelding findes på hms.dk.

4. november er der præmiefest i Odense, her bliver mesterskabsmedaljer og pokaler uddelt, alle uanset klubtilhørsforhold er velkomne, tilmelding findes på hms.dk.

hms.dk
Thomas Bakke


Læs mere om:
  • Ring Knutstorp
  • 02/10/22 - Ring Knutstorp - Historisk
  • 02/10/22 - Ring Knutstorp - Youngtimer
  •