Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ib Kragh: ”Resultatet skal jeg ikke klage over.”

DM Rally 
03/10/22 

Weekendens Cimbern Rally blev en stor udfordring for IK Motorsport, chauffør Ib Kragh og co-driver Ditte Kammersgaard. I løbet – der talte til såvel det danske som det tyske rallymesterskab – kom holdet i mål på en generel sjetteplads, sluttede som fjerdebedste danske mandskab og tog en tredjeplads i klassen.
 

”Cimbern Rally er altid uforudsigeligt på grund af vejene, men vejret spillede også en stor faktor,” siger Ib Kragh. ”Det kunne være knashamrende tørt på den ene hastighedsprøve, og på den næste var det vådt. Nogen steder. Ikke alle.”


Ib Kragh og Ditte Kammersgaard gennemførte et krævende Cimbern Rally

”Resultatet skal jeg ikke klage over med en tredjeplads i klassen, for det gav gode point til mesterskabet. Og så endte vi med at finde en god regnvejrsopsætning til Hyundaien. Det og nogle gode intermediate-dæk fra Michelin er godt at have med til årets sidste rally, som kommer til at foregå i november.”

Cimbern Rally foregik over to dage med to hastighedsprøver fredag og tre lørdag. Alle skulle køres to gange. Fredagens hastighedsprøver blev første gang gennemført i dagslys. Anden gang i mørke.

”Fredag var min plan, at vi skulle overleve, for jeg er ikke god i mørke, og det viste sig at give pote at være stabil på alle prøver,” siger Ib Kragh. ”Vi har haft et par upsere. Én fredag aften og én tre sving før mål på sidste prøve lørdag. Det sker, når man bliver overmodig.”

”Vi forventede regn lørdag, så fredag aften ændrede vi bilen fra tørvejrs- til regnvejrsopsætning. Det tørrede så op i løbet af lørdagen, men bremserne drillede. Pedalen sank et par centimeter. Det viste sig, at den ene skive bagest var skæv og slog klodserne tilbage, så der skulle trædes mere på pedalen, før klodserne er tilbage. Vi prøvede at skille det hele ad ved servicepausen lørdagen, men det hjalp ikke. Nu har vi bestilt nye bremseskiver til bilen.”

IK Motorsport


Læs mere om:
  • Ditte Kammersgaard
  • Ib Kragh
  • Tyskland
  • 30/09/22 - Tyskland - DM Rally - DM
  •