Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Motor Sports Association

Mikkel Jensen har kurs mod endnu en amerikansk mesterskabstitel

IMSA 
30/09/22 

Der er lagt i ovnen til en spændende finale, når Mikkel Jensen og resten af PR1/Mathiasen Motorsports stiller op til Petit Le Mans på Road Atlanta den kommende weekend. Danskeren håber på at forvare sidste års titel i Michelin Endurance Cup.
 

Der er en ny titel i sigte for Mikkel Jensen, når han sammen med Ben Keating og Scott Huffaker stiller op til årets afslutning på det amerikanske IMSA-mesterskab, Petit Le Mans, den kommende weekend. Den tre mand store besætning fra PR1/Mathiasen Motorsports kommer til Road Atlanta som det førende LMP2-hold i langdistancemesterskabet Michelin Endurance Cup – og er for andet år i træk favoritter til mesterskabet.


(Foto: Sideline Sports Photography)

Der skal dog stadig kæmpes hårdt for en mesterskabssejr. Trekløveret har med deres 35 point blot fire points forspring, og med et pointsystem, hvor holdene bliver belønnet for deres position i feltet efter henholdsvis fire, otte og 10 timers ræs, er den store pokal langtfra sikret.


(Foto: Sideline Sports Photography)

– En finale på Road Atlanta er noget, man virkelig ser frem til. Det er et legendarisk løb, som kører ind i aftentimerne og slutter i mørke. Altid masser af tilskuere og en fantastisk stemning. Samtidig er det en voldsomt fed bane med masser af fart og kæmpe risiko i hvert eneste sving, fordi amerikanerne generelt ikke bryder sig om afkørselsområder, men godt kan lide græs og stålhegn, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: Sideline Sports Photography)

– Banen er ret lille med en omgangstid på lidt over et minut, så kombineret med 48 biler til start, så bliver det som at køre gennem en storby i myldretid. Netop trafikken er med til at skabe ræset, for det presser dig til at tage chancer. Du kan godt køre sikkert, men så koster det dig tre sekunder på en omgang, og så vinder du ikke løbet. Og vi har bestemt ambitioner om at vinde. Målet er helt klart en sejr. Og et mesterskab.


(Foto: Sideline Sports Photography)

Fjerde og sidste afdeling af Michelin Endurance Cup, som består af de fire længste løb i IMSA WeatherTech SportsCar Championship – 24 Hours of Daytona, 12 Hours of Sebring, Six Hours of Watkins Glen og Petit Le Mans – skydes i gang med kvalifikation fredag eftermiddag lokal tid.


(Foto: Sideline Sports Photography)

Det 10 timer lange løb flages grønt lørdag klokken 12.10 lokal tid – det er klokken 18.10 i Danmark. Løbet transmitteres direkte på Viaplay.

IMSA WEATHERTECH SPORTSCAR CHAMPIONSHIP
TIME SCHEDULE – PETIT LE MANS


Fredag den 30. september
3.40 AM (21.40) – Qualifying (15 min)

Lørdag den 1. october
9.15 AM (15.15) – Warm-up (20 min)
12.10 (18.10) – RACE (10 hours)

Følg løbet LIVE:
Viaplay

Mikkel Jensen

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Road Atlanta
  • 01/10/22 - Road Atlanta - IMSA
  •