Danskersejre på Spa, finaler i DKM - og så er det tid til nyklassiker i USA
Danmark er toneangivende i international GT-racing, og denne weekend gik det ud over ELMS og Le Mans Cup. Nu gælder det Singapores Grand Prix og Petit Le Mans. Danske debutanter i USA og Spanien.

Efter en ukarakteristisk pause vender Formel 1 tilbage for fuld styrke de næste par uger. Først gælder det gadeløbet i Singapore næste weekend, der jo køres som aftenløb under kunstig belysning.

Kevin Magnussen er til start for Haas på den bane, hvor han er indehaver af banerekorden (sat i 2018).

Løbet starter søndag kl. 14 dansk tid.
Læs mere her

Det sker
Nyklassiker i USA
Det er tid for finaleløbet i IMSA WeatherTech Sportscar Series, og som det er blevet sædvane afvikles det som et 10-timers løb på Road Atlanta; under betegnelsen Petit Le Mans.

Løbet er afviklet under forskellige betegnelser siden 1998, og har siden 2016 været en del af IMSAs mesterskaber. Tom Kristensen vandt løbet generelt for Audi tilbage i 2002, og løbet er siden blevet en ”nyklassiker” i amerikansk sportsvognsracing.

Fem danskere er til start, og blandt disse er den forsvarende LMP2-mester Mikkel Jensen. Mikkel vandt sidste år både LMP2 samt det indlagte ”mesterskab i mesterskabet” Michelin Endurance Cup, der omhandler de fire langdistanceløb i mesterskabet. Den danske Peugeot fabrikskører er igen blandt favoritterne til sidstnævnte titel sammen med de to amerikanere Ben Keating og Scott Huffaker.
I samme klasse finder vi en dansk debutant i form af Indy Lights-køreren Christian Rasmussen, der er inviteret til start af ERA Motorsport, samt Dennis Andersen/Anders Fjordbach for High Class Racing.

Sidste dansker til start er Malthe Jakobsen i LMP3 for Sean Creech Motorsport.

Følg med her

Sebastian Gravlund
(Foto: Fotocar13)

Det sker
Unge danskere i Spanien
Næstsidste afdeling af det spanske Formel 4-mesterskab indeholder hele fem danske deltagere, hvoraf to er debutanter. 15-årige Noah Strømsted, der sidste år dominerede dansk F4, er nu gammel nok til også at deltage i udlandet, og får debut. Det samme gælder den førende i kampen om DM, Julius Dinesen. De øvrige er Georg Kelstrup og Sebastian Gravlund (foto) der har deltaget hele sæsonen, samt Theodor Jensen der debuterede i sidste runde.

Georg har stadig mulighed for at slutte i top-3 i mesterskabet. Løbet køres på banen i Navarra.

Følg løbene live her

Frederik Schandorff og Mikkel Jensen
(Foto: Car Guy Racing)

Siden sidst
Danske sejre på Spa
Danske GT-kørere tilhører verdenseliten, og det blev endnu engang understreget den forgangne weekend i femte afdeling af European Le Mans Series (ELMS) og Le Mans Cup. Runden blev kørt på legendariske Spa-Francorchamps i Belgien.

GTE-klassen blev et opgør mellem Mikkel Jensen og Michelle Gatting, der duellerede om sejren hele sidste time af løbet. Mikkel trak sig sejrrigt ud af den dyst, og kunne fejre P1 sammen med Frederik Schandorff og en amerikansk medkører, foran Michelle og de øvrige Iron Dames. På fjerdepladsen i GTE kom Marco Sørensen og hans Aston Martin-team.

I LMP2 hentede David Heinemeier Hansson og Inter Europol Competition med en andenplads sæsonens bedste hidtil resultat, mens Nicklas Nielsen og AF Corse sluttede P6.

Endelig udgik Malthe Jakobsen og COOL Racing fra LMP3.

Også lørdag hentede Danmark sejre og podiepladser; denne gang i Le Mans Cup. GMB Motorsport gjorde rent bord ved at besætte de tre første pladser i GT3 med Jens Reno Møller og Gustav Birch øverst på podiet. Dermed har teamet fra Silkeborg sikret sig teammesterskabet allerede inden sidste runde.

Læs reaktioner og se løb fra Spa her

Siden sidst
Finale i DKM
Sidste afdeling af Deutsche Kart Meisterschaft blev afviklet på banen i Wackersdorf. I OK gik det bedst for Valdemar Aggerholm med to femtepladser i finalerne, mens Viktor Brandt Smith nåede podiet i OK Junior med en andenplads i den ene af finalerne.

I den samlede stilling sluttede Tobias Bille Clausen på fjerdepladsen i OK Junior som bedste dansker.

Se resultaterne her

Siden sidst
Endnu et podie til Buus
19-årige Bastian Buus sikrede sæsonens sjette podieresultat i årets udgave af Porsche Carrera Cup Deutschland, da syvende afdeling blev afviklet på Sachsenring. I det første af weekenden to løb blev det til en andenplads, mens Bastian blev P6 i det andet løb. Dermed har Koldingenseren stadig mulighed for at slutte i top-3 i den samlede stilling. Der resterer en enkelt runde.

Der er dømt koncentration fra første meter for Morten Fuhlendorf og Finn Thomsen ved Cimbern Rallye 2022
(Foto: Porsche Motorsport)