Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Dansk EM-sejr i Belgien: Jensen og Schandorff vandt på Spa-Francorchamps

ELMS 
26/09/22 

Mikkel Jensen og Frederik Schandorff kørte søndag eftermiddag deres Ferrari over målstregen som vindere af European Le Mans Series på Spa-Francorchamps. De to danskere holder nu en andenplads inden finalen i det europæiske mesterskab.
 


(Foto: Car Guy Racing)

Det var en suveræn triumf, da Mikkel Jensen søndag eftermiddag krydsede målstregen på Spa-Francorchamps og sikrede Car Guy Kessel Racing en klassesejr i European Le Mans Series. Inden da havde teamkammeraterne Frederik Schandorff og amerikanske Conrad Grünewald kørt et stærkt ræs, og mens Grünewald denne weekend agerede stand-in for teamets faste tredje kører, japanske Takeshi Kimura, rykker de to danskere op på en andenplads i det prestigefyldte europæiske langdistancemesterskab.


(Foto: Car Guy Racing)

Det var også Conrad Grünewald, som startede løbet fra en pole position, og mens han fra begyndelsen lagde stor afstand til resten af feltet på den våde bane, var det tæt på at ende fatalt efter en snurretur på den lynhurtige og berygtede Eau Rouge, hvor en konkurrent ovenikøbet var tæt på at ramme den gule Car Guy Kessel Racing-Ferrari. Takket være en formidabel indsats af såvel Grünewald som Schandorff og Jensen, lykkedes det imidlertid trekløveret at indhente feltet, generobre føringen og sikre Car Guy-teamets første sejr i European Le Mans Series.


(Foto: Car Guy Racing)

– Fantastisk weekend med den bedste afslutning! Vi vidste, at vi med vores stærke lineup ville have en god mulighed for at slutte med et godt resultat. Vi er enormt glade og stolte over at have sikret teamet sin første ELMS-sejr, og så endda på Spa, som jo er et sted, alle teams gerne vil sejre. Kæmpe tak til hele holdet og særlig tak til vores faste teamkammerat, Takeshi Kimura, som er årsagen til, at vi er her denne weekend, lød det det fra Mikkel Jensen på sejrspodiet.


(Foto: Car Guy Racing)

Mikkel Jensen har især god grund til at være stolt, da det under præmieoverrækkelsen blev oplyst, at danskeren er den første kører i mesterskabets historie til at vinde løb i alle kategorier. Mikkel Jensen har siden sin debut i European Le Mans Series i 2017 nemlig sikret løbssejre i LMP3-, LMP2- og nu også GTE-klassen.


(Foto: Car Guy Racing)

– Vi kan ikke være mere tilfredse! Fedt ræs fra start til slut. Conrad (Grünewald, red.) gjorde det sublimt som stand-in for Kimura, også selv om vi fik en mindre overraskelse undervejs. Heldigvis mistede vi kun nogle positioner og ikke hele bilen. Vi rykker frem til en andenplads i mesterskabet og har nu en rigtig god chance for at slutte sæsonen på mesterskabspodiet og sikre teamet en billet til 24-timersløbet på Le Mans. Men vi har også mulighed for at tage den endnu højere og vinde titlen, så det bliver en spændende finale. Stor tak til Takeshi Kimura for at gøre det muligt for os at stille til start denne weekend, lød det fra Frederik Schandorff.


(Foto: Car Guy Racing)

Med weekendens sejr på Spa-Francorchamps holder Mikkel Jensen og Frederik Schandorff en andenplads i mesterskabet med ni point til de førende. Med 25 point at køre om i hvert løb er der således lagt ovnen til en brag af en finale, når sjette og sidste afdeling af European Le Mans Series afvikles på portugisiske Portimao den 14.-16. oktober.


(Foto: Car Guy Racing)

Mikkel Jensen / Frederik Schandorff

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Se/gense løbet her:

Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Mikkel Jensen
  • Spa-Francorchamps
  • 25/09/22 - Spa-Francorchamps - ELMS
  •