Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

San Marino GP - lørdag - første fri træning

Formel 1 
19/04/03 

Flere teams har nu muligheden for at rette op på nogle af de ting man ikke nåede i går. Blandt andet skal McLaren lige finde det rigtige setup.
 

Klokken er 9,00 og pitlane er åben. Stort set alle er på banen til den såkaldte installationsomgang. De eneste der bliver i pittet er de to Ferrari kørere. Nogle kørere forsætter deres kørsel efter denne første omgang bl.a. Pizzonia, begge Williams kørere og Nick Heidfeld.

Ralf Schumacher sætter den i øjeblikket bedste tid, hvor efter at Jenson Button starter hans første hurtige omgang. Begge Ferrarier kommer nu og kører deres første omgang. Button kører sig ind på den øjeblikkelige andenplads.

M. Schumacher kører med det samme ind på førstepladsen, Barrichello ind på fjerdepladsen. Derimod går det ikke så godt for Mark Webber. Hans bil stopper ude på banen. Nu viser David Coulthard sig og kører ind på en midlertidig andenplads, ca. et ½ sekund efter M. Schumacher. Og så begynder der at ske noget for alvor. Jarno Trulli kører ind på den øjeblikkelige førsteplads skarpt forfulgt at Kimi Raikkonen.

Vi er nu godt 20 min. inde i den første frie træning, kun Mark Webber og Justin Wilson mangler at sætte en tid. Frentzen kører ind på en sjetteplads. Barrichello indtager førstepladsen. M. Schumacher og Jenson Button kører på banen igen, men det virker ikke til at de vil forsøge med hurtige omgange. Tværtimod er man i fuld gang med setup arbejdet, vejrprofeterne har mere end antydet at der kan komme regn i løbet af eftermiddagen og ligeledes søndag.

Ralf Schumacher har nu kørt hurtigste tid. Storebror Michael kører af banen og tværs igennem sandgraven - er der et problem med bilen, der kommer tilsyneladende røg fra motoren. Bedre går det faktisk ikke for Frentzen. Han stopper midt i den anden sektor med en eksploderet motor.

Vi er nu nået frem til de sidste minutter i den første frie træning lørdag. Montoya og Alonso gør deres sidste forsøg og placerer sig på tredje- og fjerdepladsen, men hvor længe? Cristiano da Matta kører ind på en niendeplads. Helt skidt er det for Olivier Panis, som pt. kan findes på nittendepladsen. M. Schumacher bestemmer sig for at prøve med et par hurtige omgange her til slut, og resultatet bliver en tredjeplads.

Olivier Panis kommer stærkt tilbage og kører ind femtepladsen. I de allersidste sekunder kører Kimi Raikkonen ind på førstepladsen.

Top 6 efter første fri træning lørdag:

1. Kimi Raikkonen, McLaren
2. Ralf Schumacher, Williams
3. Barrichello, Ferrari
4. M. Schumacher, Ferrari
5. David Coulthard, McLaren
6. Montoya, McLaren

McLaren fik rettet lidt op den lidt skuffende første kvalifikation fredag. Men der er en fri træning mere inden den endelige kvalifikation.

Dons

Læs mere om:
  • 20/04/03 - Imola - Formel 1
  •