Bilorientering

Stor DM-medalje høst til Struer klub

25/09/22

DM-guld i bilorientering for 10. gang til Børge Holm, Thisted og Jørn Mørup, Struer. DM bronze til Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer

Der stod Struer & Omegns Motor Sport på 2 af de officielle sæt DM medaljer, der lørdag blev delt ud ved afslutningen på årets DM sæson, men også ved Danske Automobil Sports Unions mesterskaber for de lavere klasser blev det til et sæt medaljer.

Børge Holm, Thisted (t.h.) og Jørn Mørup, Struer fik lørdag overrakt makkerparrets i alt 10. sæt DM guldmedaljer i bilorientering. Struer klubben fik yderligere 2 sæt medaljer.
(Foto: Bjarne Andersen)

Det var Aarhus Automobil Sport der lørdag stod som arrangør af den 5. og dermed sidste afdeling om årets Danmarks Mesterskab i bilorientering. Løbet blev kørt ved Hedensted.

Der var flere af topholdene i medaljekampen, der havde planer om at vinde den sidste afdeling for at komme frem i medaljestriden. Derfor var det overraskende, at Ikast mandskabet Jesper Hedevang og Svend Erik Hedevang for første gang nogensinde som makkerpar tog sig af sejren i en DM afdeling. Far og søn mandskabet kunne ikke nå i medaljerne men de forhindrede at der skete forskydning i den stilling der var forud for løbet.

De regerende Danmarks Mestre fra 2021, Børge Holm, Thy Motor Sport, Thisted og Jørn Mørup, Struer og Omegns Motor Sport kunne efter sejre i 3 af de 4 første afdelinger ikke nås i den samlede stilling uanset resultatet i sidste afdeling. Det betød derfor mindre, at Thisted/Struer mandskabet måtte nøjes med en 3. plads i sidste afdeling. Til gengæld var der flere mandskaber der jagtede Danmarks mestrene fra 2020, Leon Spiegelhauer og Jan Johansen fra Frederikssund, der inden sidste afdeling lå på sølvpladsen. Selvom nordsjællænderne selv skuffede med en 8. plads i sidste afdeling havde de samlet så mange point sammen i de 4 første afdelinger, at de kunne fastholde sølvmedaljerne.

Et af de jagtende mandskaber, der også selv blev jagtet bagfra, var Struer mandskabet Morten Jäger og Bent Mikkelsen, men heller ikke her gav løbet lørdag forskydninger. Resultaterne fra de første 4 afdelinger var nok til, at Morten Jäger og Bent Mikkelsen kunne vinde deres første DM medalje sammen, da de kunne kåres som bronze vindere.

I de lavere klasser køres der om Dansk Automobil Sports Unions mesterskaber. Og i den næsthøjeste klasse, A-klassen blev det til sølvmedaljer til Lars Palle, Grindsted og Poul Bo Madsen fra Struer. Grindsted / Struer mandskabet blev kun nr. 6 i den sidste afdeling, men placeringerne fra de 4 første afdelinger betød en samlet sølv medalje i A-klassen.

Med løbet ved Hedensted er de hjemlige turneringer ved at være afviklet. Det Jysk Fynske Mesterskab mangler fortsat en afdeling, der afvikles i november, her er det eneste, der er afgjort, at Holm og Mørup også kører med guldet i den turnering.

For de danske tophold venter derimod at få afgjort kampen om det Nordeuropæiske Mesterskab. Her er der kun afviklet de to danske afdelinger, mens afdelingerne i Finland og Sverige afvikles i løbet af oktober. Af de 10 danske mandskaber, der kører med om dette mesterskab kom Børge Holm og Jørn Mørup bedst fra land, da de vandt begge de danske afdelinger i foråret.

Resultat, CarPeople - løbet 2022 – DM 5
Aarhus Automobil Sport – lørdag den 24. september 2022.
Femte og sidste afdeling om Danmarks Mesterskabet i bilorientering. 35 deltagende mandskaber.