Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Nicklas Nielsen før ELMS på Spa-Francorchamps: Mesterskabet er stadig muligt

ELMS 
23/09/22 

Efter sejren i Barcelona er Nicklas Nielsen og resten af AF Corse er klar til at fortsætte kampen om mesterskabstrofæet i European Le Mans Series, når femte afdeling afvikles den kommende weekend på Spa-Francorchamps.
 


(Foto: Clement Marin)

Nicklas Nielsen, Alessio Rovera og Francois Perrodo har gang i en god bølge i øjeblikket. LMP2-trioen fra AF Corse sikrede tog Pro/Am-sejren i European Le Mans Series i Barcelona i slutningen af august – og holdet sikrede igen en sejr i seneste afdeling af VM-serien, FIA World Endurance Championship, på japanske Fuji for to uger siden.


(Foto: Clement Marin)

Nu er trekløveret igen klar til at kæmpe for et topresultat, når femte afdeling af European Le Mans Series afvikles på Spa-Francorchamps den kommende weekend. Nielsen, Rovera og Perrodo holder en tredjeplads i LMP2 Pro/Am-klassen i det europæiske sportsvognsmesterskab, hvor holdet har fem points afstand til andenpladsen og 15 point til det førende hold. Med 26 point at køre om i hvert ræs er der således stadig håb om et mesterskab.


(Foto: Clement Marin)

– Spa-Francorchamps er en af de baner, som har givet mig de største sejre i både European Le Mans Series, GT World Challenge og VM-serien, så jeg ser naturligvis frem til weekendens ræs. Vi rider på en stærk bølge lige nu, så håbet er at bevare momentet den kommende weekend. Vi havde et godt ræs på Fuji, og vi var også stærke i Barcelona. Der er ingen tvivl om, at løbet på Spa bliver et af sæsonens hårdeste, men vi har også et stærkt hold bag os, så jeg er bestemt optimistisk, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: Clement Marin)

I alt 41 biler stiller til start i femte afdeling af European Le Mans Serie, som skydes i gang med træning fredag den 23. september, efterfulgt af kvalifikation lørdag den 24. september. Det fire timer lange løb flages grønt søndag den 25. september klokken 11.30 og kan følges live på seriens eget website.


(Foto: Clement Marin)

EUROPEAN LE MANS SERIES
TIDSPLAN – SPA-FRANCORCHAMPS


Fredag den 23. september
11.40 – Practice #1 (90 min)

Lørdag den 24. september
10.25 – Practice #2 (90 min)
14.25 – Qualifying (12 min)

Søndag den 25. september
11.30 – RACE (4 hours)

Livestreaming:
https://live.europeanlemansseries.com/en/

Nicklas Nielsen

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Spa-Francorchamps
  • 25/09/22 - Spa-Francorchamps - ELMS
  •