Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

Youngtimer finale på Ring Knutstorp

Youngtimer 
22/09/22 

YoungtimerEn af de fedeste baner på vores breddegrader, lægger i weekenden 1.-2. oktober asfalt til finalen for Youngtimere og de øvrige historiske klasser.
 

Ring Knutstorp ligger ca. 30 km. øst for Helsingborg, og byder på godt 2 km. moderne racerbane med masser af niveauforskelle, og sving i alle kategorier.
Omkring banen er der flere tribuner og skrænter, som giver tilskuere rigtig mange gode muligheder for at følge bilerne banen rundt.
Lørdag formiddag byder på kvalifikationer, lørdag eftermiddag og hele søndagen køres der heats.


(Foto: Stump foto)

Historisk MotorSport Danmark er vært for arrangementet, og således kan man følge racerbiler fra mere end fire årtier, alt fra velkendte Morris Mini’er og sjældne engelske sportsvogne fra start 60’erne, til Honda Civic Type R og BMW M3 fra start 0’erne.

Youngtimerne er de yngste af de ældre, og er bilmodeller ældre end årgang 2003, de deles op i tre divisioner ud fra forholdet mellem vægt og effekt, henholdsvis minimum 4,4 kg/hk, 6,4 kg/hk og 7,4 kg/hk.

I 2022 sæsonen har mere end 60 forskellige biler deltaget, og der er stadig spænding om mesterskabernes udfald, og der forventes ca. 30 Youngtimere til start i finaleweekenden.


(Foto: Stump foto)

I div. 3, er mesterskabet allerede på plads for Mikkel Brix Kristensen, hvorimod der fortsat er spænding omkring fordelingen af de øvrige medaljer, og placeringer i det samlede mesterskab. En Jyde, en Fynbo og en Sjællænder, mødtes i Sverige med hver deres BMW.... det kunne lyde som starten på en sløj vittighed, men det er den alvorlige sandhed om spændingen i mesterskabet for div. 2.

Intet afgjort endnu, mesterskabet ligger oplagt til en af de tre BMW-chauffører, Frederik Helsinghoff, Frank Jakobsen og Kim Sørensen, meeen de skal alle tre levere varen i finalen for at slutte sæsonen med en af de tre medaljer om halsen.

Selv et pænt forspring kan hurtigt sættes over styr. og med et usædvanlig tæt div. 2 felt, er der mange bejlere til weekendens podieplaceringer.

I div. 1, er Morten Straarup med 10 heatsejre ud af 15 mulige, fortsat manden i front for mesterskabet, men der ventes en håndfuld af de skarpe div. 1 chauffører, så der skal nok blive spænding i weekendens tre heats.

Thomas Bakke


Læs mere om:
  • Ring Knutstorp
  • 02/10/22 - Ring Knutstorp - Youngtimer
  •