Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Casper Venning efter Sydhavsrally 2022

DM Rally 
21/09/22 

- Det blev et tæt opgør på meget hurtige prøver
Er nu i Top 10 i Dansk Super Rally og på 3. pladsen i RC4-klassen
 

Da Casper Venning og Kristian Birk, Herlufmagle/Ringsted, speedede op i deres Renault Clio R3T på den første hastighedsprøve i Sydhavsrally 2022, skulle det gå stærkt, endda meget stærkt, for kampen om mesterskabspoint i RC4-klassen er benhård!


Casper Venning og Kristian Birk var fra morgenstunden klar til at tage kampen op med konkurrenterne i RC4-klassen.
(Foto: Morten Dam, specialpress@gmail.com)

DM-runden på Lolland-Falster var den fjerde i årets mesterskabsturnering, og der var lagt op til et opgør på 10 meget hurtige hastighedsprøver.

Allerede efter to hastighedsprøver, var de første af Renault-holdets hårdeste konkurrenter udgået af rallyet.

Straks fra start tog Casper Venning og Kristian Birk kampen op med RC-4-klassens førerhund, Jacob Madsen, Ruds Vedby, i Peugeot 208 Rally4, som blev fulgt til dørs.


Venning Motorsports Renault Clio R3T på rallyets tredje hastighedsprøve, hvor Casper Venning og Kristian Birk kørte RC4-klassens bedste tid.
(Foto: Morten Dam, specialpress@gmail.com)

På den tredje af dagens prøver kørte de fra Jacob Madsen og på andre prøver var kombinationen Venning/Birk/Clio kun et splitsekund eller nogle få sekunder efter Peugeot-køreren, så der var fart over feltet.

Renault-teamet sluttede dagen på andenpladsen efter Jacob Madsen og foran Morten Fuhlendorf og Finn Thomsen, Randers/Outrup, ligeledes i Peugeot 208 Rally4.


På dagens femte prøve ved Alstrup var der kun 3,5 sekunder mellem RC4-klassens førende kombattanter: Madsen og Venning.
(Foto: Morten Dam, specialpress@gmail.com)

Sydhavsrallyet blev på grund af nogle sikkerhedsmæssige detaljer stoppet, mens den syvende af de 10 planlagte hastighedsprøver var under afvikling. Det medførte efterfølgende skiftende beslutninger om hvor mange af de kørte prøver, der skulle tælle med i dagens resultat og den opdaterede stilling.

Imidlertid er pointene fra de fire kørte DM-runder nu gjort op, og det placerer Venning Motorsport på en samlet 9. plads i Dansk Super Rally og i DM-regi på en samlet tredjeplads i RC4-klassen efter Jacob Madsen og Oliver Saust/Peter H. Rasmussen, Roskilde/Skibby, i Opel Corsa Rally4; kun fire point efter Opel-holdet og ni point foran Peugeot-holdet Morten Fuhlendorf og Finn Thomsen.


Der blev skiftet fra medium til hårde dæk i pausen for at udnytte bilens forbedrede fart på de sidste fire prøver, men rallyet blev stoppet forinden.
(Foto: Morten Dam, specialpress@gmail.com)

- Vores bil har lidt mere fart at gøre godt med, og det satsede vi på at udnytte på de hurtige prøver med lange lige strækninger. På de første prøver kørte vi på medium-dæk, men skiftede senere til hårdere dæk for at udnytte farten i bilen og komme tættere på Jacob Madsen på løbets sidste fire prøver, men løbet blev stoppet, før vi nåede så langt, forklarede Casper Venning efterfølgende og tilføjede:

- Nu bliver bilen vasket og gået igennem, så den er klar til næste runde i Cimbern Rallye i Slesvig den 1. oktober. Så tager vi den videre derfra.

Finalen i årets rallyturnering køres i Stoholm i Nordjylland den 4.-5. november.


Casper Venning og Kristian Birk kørte i mål på en andenplads i deres klasse og er nu på en samlet 9. plads i DSR og en 3. plads i RC4-klassen.
(Foto: Morten Dam, specialpress@gmail.com)

Casper Venning og Venning Motorsport

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Nykøbing F
  • 10/09/22 - Nykøbing F - DM Rally - DM
  •