Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
20/09/22 

Denne uges podiepladser inkluderer et topresultat af Ulrik Linnemann i Portugal. Næste weekend gør Jan Magnussen comeback i langdistanceracing. Det sker på selveste Spa Francorchamps.
 

Det sker
ELMS og Le Mans Cup med sæsondebut til Jan Magnussen
Når femte afdeling af European Le Mans Series (ELMS) og Le Mans Cup løber af stablen på Spa-Francorchamps den kommende weekend, er det med ikke mindre end 15 danskere i til start; fordelt på de to løbsserier.

Le Mans Cup med deltagelse af LMP3 og GT3-biler afvikles lørdag, og her får Jan Magnussen debut i GT3 for det danske Honda-team GMB Racing, hvor den firedobbelte Le Mans-vinder m.m. skal dele bil med Lars Engelbrekt Pedersen. De øvrige danskere er Kasper H. Jensen, Kristian Poulsen, Gustav Birch og Jens Reno Møller, alle GT3, samt Malthe Jakobsen og Michael Markussen i LMP3.

Søndag køres så det sædvanlige 4-timers løb i den europæiske Le Mans-serie (ELMS). Her er Nicklas Nielsen og David Heinemeier Hansson til start i LMP2, Malthe Jakobsen og Michael Jensen i LMP3 samt Marco Sørensen, Mikkel Jensen, Michelle Gatting og Frederik Schandorff i GTE.

Løbene livestreames på de respektive hjemmesider; læs mere på
www.lemanscup.com/en og www.europeanlemansseries.com

Læs mere her


Malthe Jakobsen
(Foto: Malthe Jakobsen Motorsport)


Det sker
Finale i DKM
Wackersdorf-banen i Tyskland er stedet for sidste afdeling af Deutsche Kart Meisterschaft (DKM). En lille håndfuld danskere ventes til start, og i OK Junior har Tobias Bille Clausen stadig mulighed for at slutte i top-3 i den samlede stilling.
Følg med live herUlrik Linnemann
(Foto: Red Bull Content Pool)

Siden sidst
Linnemann på podiet i Portugal
For anden gang i indeværende sæson kunne Danmarks bedste rallycross-kører gennem tiderne Ulrik Linnemann bestige podiet i en afdeling af EM for klassen RX1.
Det skete da han kom i mål på tredjepladsen i finalen i Portugals afdeling, der blev kørt på Circuito Internacional de Montalegre. Der resterer to afdelinger.
Se den samlede stilling her.
Se highlights her


Siden sidst
Ingen danskerdag i Syditalien
VM i karting for klasserne OK og OK Junior blev afviklet på Sarno-banen for foden af Vesuv i Syditalien. Det blev desværre ikke nogen god dag for de tre danske deltagere. I OK nåede David Walther finalen, men måtte udgå allerede på første omgang efter et sammenstød.
I OK Junior nåede hverken Louis Leveau eller Tobias Bille Clausen slutfasen.
Se eller gense racene her(Foto: SRO / TWENTY-ONE CREATION - Jules Benichou)

Siden sidst
Lind, Kjærgaard og Goethe i GT3 Sprint i Valencia
På banen i Valencia deltog Dennis Lind, Nicolai Kjærgaard og dansk/tyske Benjamin Goethe i sidste runde af GT World Challenge Sprint Cup. Bedst gik det Nicolai Kjærgaard og Benjamin Goethe, der begge hentede en andenplads i kategorien Silver hhv. lørdag og søndag sammen med deres respektive holdkammerater. Søndag blev Dennis Lind og Vincent Avril nr. 5 i Pro-Cup.
Se resultaterne herBastian Buus
(Foto: Porsche Motorsport)

Siden sidst
Nyt podie til Buus
Ligeledes i Valencia deltog Bastian Buus i næstsidste afdeling af Carrera Cup France. Den unge sydjyde hjemtog en tredje- og en fjerdeplads i de to løb.
Læs mere her