Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Metalskolen i Slangerup var lørdag den 17. september start og mål for femte afdeling af SONAX DASU Classic

Rally 
20/09/22 

- Danmarksmesterskabet i regularity rally
Løbsleder Kim Bach Sørensen kunne lørdag aften, den 17. september se resultatet af flere måneders forberedelse og planlægning, da alle var kommet godt i mål i det 4. Metal Classic, som var femte afdeling Danmarksmesterskabet i regularity rally. Der var blandt deltagerne stor tilfredshed med løbet, som var femte afdeling af syv, om SONAX DASU Classic mesterskabet.
 

Der var 40 tilmeldte deltagere til løbet, men afbud fra to, og en der udgik under løbet, betød at 37 klassiske biler, fordelt på seks klasser fuldførte det 210 km lange løb, som havde start fra Metalskolen Jørlunde i Slangerup. Herfra blev de sendt ud på nogle af de bedste sogne- og landeveje i området som rummer noget af Danmarks smukkeste natur. Med pauser i både Borup og Vindinge var der rig lejlighed for både at se de gamle klassiske biler, og få en god snak med kørerne. Løbsleder Kim Bach Sørensen glæder sig over det store fremmøde af publikum, specielt i Vindinge, hvor der var mange til stede i det gode vejr, som vejrguderne havde valgt at begave løbet med.


Else og Henning Friborg kørte et optimalt 4. Metal Classic, og blev bedste hold på dagen med både en klasse sejr, og bedst af alle
(Foto: rallypics.dk / Viggo Johansen)

I regularity rally, som køres på almindelig offentlig vej, gælder det ikke om at køre hurtigst på ruten, men derimod om at holde den opgivne gennemsnitshastighed på ikke over 50 km/t. På sekundetaperne der er indlagt i løbet, bliver der udsat et antal digitale hemmelige tidskontroller, som holder øje med at deltagerne er på rette sted på rette tidspunkt i forhold til den opgivne gennemsnitshastighed. Der tildeles strafpoint for både for tidlig og for sen passage af kontrollerne. Desuden kontrolleres det ved hjælp af synlige kontrolnoteringer, at man kører den korrekte rute. Det giver løbsledelsen mulighed for at indlægge nogle orienteringsmæssige finter, som bliver straffet, hvis man overser dem, og ikke kører ad den korrekte rute.


Arkivfoto - De lokale Arne Fasberg og Bent Fasberg blev vinder af Touring klassen - her fanget i 2. afdeling af SONAX DASU Classic på Lolland
(Foto: rallypics.dk / Viggo Johansen)

Løbsledelsen, der foruden løbsleder Kim Bach Sørensen, bestod af datteren, Freja Sørensen, som normalt er co-driver for Kim Bach Sørensen, samt af Anni S. Andersen, Kurt Andersen, Torben Sørensen, Anni Sørensen, Erik B. Sørensen, kan se tilbage på et arrangement der forløb til alles tilfredshed. Kim Bach Sørensen udtaler efter løbet følgende:

"Vi har haft meget fokus på at lave et løb som indeholdt elementer for enhver smag og erfaring. Dermed også et løb hvor intensiteten varierede ift. hvor vågen man skulle være på at finde den rigtige vej, og på at holde den korrekte gennemsnitsfart forbi de hemmelige tidskontroller. Herunder også en god variation i længden af sekundetaperne. Tilsyneladende er det faldet godt ind i forventningerne hos deltagerne, der i hvert fald har kvitteret med en positiv respons på løbet. Det gælder også for de 5 helt nye hold som vi havde ude at køre i begynderklassen, og som alle kom hjem til mål. For 4 af holdene var det første gang de kører et SONAX DASU Classic løb, og et enkelt hold kørte ét i 2021, så det er rigtig flot kørt."


Vinderne af begynder klassen, Ulrik Lundsfryd og John-Allan Holm ved starten fra Metalskolen i Slangerup
(Foto: Kim Bach Sørensen)

Vindere af de enkelte klasser blev:
Elite klassen: Poul Brøndum/Egon Brøndum, 36,90 point
Expert klassen: Henning Friborg/Else Friborg, 15,50 point
Sport klassen: Bent Mikkelsen/Kurt Rasmussen, 17,80 point
Touring klassen: Arne Fasberg/Bent Fasberg, 18,85 point
Åben klasse: Peter Lehnert/Helge Jensen, 165,30 point
Begynder klassen: Ulrik Lundsfryd/John-Allan Holm, 48,46 point

Dermed kunne Henning og Else Friborg køre hjem med en ”bedst af alle” placering, og sætte endnu en totalsejr ind på kontoen.

SONAX DASU Classic 2022 kan følges på:
www.dasuclassic.dk eller www.facebook.com/dasuclassic

Sports Motor Klubben Gladsaxe - SMKG


Information om SONAX DASU Classic 2022
SONAX DASU Classic er en serie af motorløb, pålidelighedsløb for de som ejer en klassisk bil, indregistreret den 31.12.1990 eller før, og som har lyst til at køre let motorløb sammen med måske et familiemedlem eller en god ven. SONAX DASU Classic-turneringen i 2022 består af syv løb, placeret over hele landet. SONAX DASU Classic tæller som Danmarksmesterskabet i pålidelighedsløb (regularity rally)

Hvad er Historisk Pålidelighedsløb?
Historisk pålidelighedsløb for klassiske biler er en anden måde at køre motorløb på, og er samtidig en sjovere måde at bruge sin klassiske bil på, end blot at køre en tur i godt vejr med termokanden i bagagerummet.

Ikke fordi det ikke er hyggeligt, men det giver en anden dimension, at man kan bruge sin bil i konkurrenceøjemed, og samtidig komme ud blandt andre mennesker, med samme interesse.
Ved pålidelighedsløb forstås et løb på offentlig vej, hvor deltagerne skal overholde forskellige gennemsnitshastigheder.

Løbene køres som oftest efter et tydeligt kort, hvor der er indtegnet nummererede punkter, som man skal køre igennem i rigtig rækkefølge. Undervejs møder man nogle skilte med et bogstav på, som noteres ned i det udleverede kontrolkort, så man kan se om deltagerne har kørt den rigtige rute.

Undervejs på den samlede rute, kører man nogle sekundetaper, hvori man passerer et antal hemmelige tidskontroller. Kontrollerne skal passeres på rette tidspunkt i forhold til den gennemsnitshastighed der køres med. Gennemsnitshastigheden overskrider aldrig 50 km/t.

rallypics.dk
Viggo Johansen