Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Nicolai Sylvest avancerer i det samlede TCR Denmark-mesterskab

TCR Denmark 
14/09/22 

TCR DenmarkFor første gang var Nicolai Sylvest og det øvrige felt i TCR Denmark til start ved Night Race på Padborg Park, og det blev en god oplevelse for køreren fra Green-Development. En løbssejr, en andenplads og en fjerdeplads er medvirkende til, at han nu er rykket frem på andenpladsen i tabellen.
 


(Foto: Green Development)

Resultatet betyder, at jeg nu indtager den samlede andenplads i det danske TCR-mesterskab og kun er 23 point efter førstepladsen,” siger Nicolai Sylvest. ”Jeg kan stadig vinde mesterskabet, og jeg tror på chancen, for der er stadig 81 point at køre om ved finalen på FDM Jyllandsringen den 8.-9. oktober. Og så ligger jeg også på førstepladsen i U25-mesterskabet.” Nicolai Sylvest lagde stærkt ud, da han var hurtigst i klassens træning, men lige inden kvalifikation 1 skulle i gang, begyndte det at regne lidt.

”Det var en meget fedtet og glat bane at køre på, men vi valgte at lade tørvejrsdækkene sidde på, da regnen var stoppet, og mit team vurderede, at vi kunne nå at køre varme i dækkene, for i kvalifikation 1 gjaldt det blot om at være blandt de 10 hurtigste for at gå videre til kvalifikation 2,” siger Nicolai Sylvest, som med tredjehurtigste tid netop gik videre.


(Foto: Stump Foto)

Green-Development valgte at lade Nicolai Sylvest beholde de samme brugte dæk på bilen, da banen stadig ikke var helt tør og samtidigt meget kold til kvalifikation 2. ”Det var svært at få varme i dækkene, men det skulle vise sig ikke at være den rette beslutning, for der kom stille og roligt mere og mere greb, så nye dæk var absolut det hurtigste,” siger Nicolai Sylvest. ”Kvalifikation 2 er kun på otte minutter, og der var ikke tid til at sætte nye på, så jeg måtte tage til takke med sjettehurtigste tid.”

Til første heat lørdag eftermiddag lavede Nicolai Sylvest en god start og avancerede til en fjerdeplads ved det ternede flag. Til det andet heat skulle han starte som nummer fem. En super start sendte ham frem på andenpladsen. Kort efter var den grønne og hvide Cupra TCR-racer i front, og han kunne vinde heatet med otte sekunders forspring til forfølgerne og tillige tage to ekstrapoint for at sætte hurtigste omgang.


(Foto: Stump Foto)

Nicolai Sylvest skulle starte fra pole position i finalen, som foregik i mørke.

”Jeg havde mesterskabsførende Kasper H. Jensen på min side i første startrække, men jeg fik igen lavet en super start og tog føringen,” fortæller Nicolai Sylvest. ”Men på omgang 4 måtte jeg lade mig passere af Kasper H. Jensen. Jeg valgte at trække mig, så den anden hurtige Honda-kører – tyske Mike Halder – på tredjepladsen ikke også skulle passere mig. Det lykkedes mig at holde min andenplads, selvom Hondaerne er meget hurtigere end os på Padborg Park.”

Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Green Development
  • Padborg Park
  • 10/09/22 - Padborg Park - TCR Denmark
  •