Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Syddjurs Racing og Night Race på Padborg Park + bonusmateriale 🎬

Danish Endurance
Championship 

14/09/22 

DEC - Danish Endurance ChampionshipDet efterhånden traditionsrige Night Race på Padborg Park blev afholdt i den forgange uge, den 9. og 10. september. I modsætning til andre løbsweekender afholdes Night Race fredag og lørdag, og lørdag er programmet udvidet til også de mørke timer. Det giver mulighed for lidt ekstra spænding og - for nogle klasser - også mere show.
 

For DEC ændrede det ikke så meget, da begge tidtagninger og heats blev afviklet i dagslys, men DEC, og måske i særdeleshed DEC klasse 1, havde heller ikke brug for skumring og tusmørke for at tilføje spænding til racerløbet.

fredagens tidtagning jagtede Henrik og det øvrige af klassen den bedste tid for at opnå pole position. I jagten mistede 111’eren kortvarigt asfalt under dækkene og fik smagt på både sandkasse og autoværn. Dog ikke værre end at han kunne køre retur på banen, men pole blev det ikke til, men i stedet en andenplads for klassen.

​Fredag eftermiddag varslede regnbyger, og det satte krav til strategien og især dækstrategien. Et dækskifte under et løb koster dyrebare minutter, så alle teams fik travlt med at træffe beslutninger og skifte dæk. Nogle kørte på banen på slicks, andre på regnvejrsdæk, og andre igen – herunder 111’eren - kørte på banen med slick foran og regnvejrsdæk bagpå. Bilen holdt sig på banen og kørte i mål som nummer to for klassen.

Se tidtagning 1 her

Lørdag middag stod på tidtagning 2, og denne gang med Rasmus bag rattet. Sidste omgang viste tegn på at blive en drømmetid – indtil bilen igen (!) ender med fronten godt nede i sandkassen. Der skete heldigvis ikke store skader på bilen, men igen måtte 111’eren starte som to’er i klassen

I de første 10 – 12 minutter af heat 2 kørte 111’eren og den forankørende i klassen nærmest dørtræk, og der blev virkelig kæmpet om den famøse førsteplads. Netop som kampen var mest intens, og nærmest ud af det blå, bryder den konkurrende bil simpelthen i brand! Med røg og flammer ud af bilen, så var det svært at opretholde et godt racerløb; 111’eren avancerede til førstepladsen for klassen, og indkasserede gode point til saldoen.

Se heat 2 her (10:50 for bil i brand)

111’eren fører fortsat overordnet for klassen. Desuden ligger den nummer 7 ud af i alt 34 biler i distancemesterskabet, som også inkluderer biler med fra 100-400 HK mere end 111'eren. Mange hurtigere biler har i løbet af sæsonen kørt væsentligt kortere, så det er et godt eksempel på, at bilen er driftsikker, og teamet formår at holde den kørende i de lange, seje træk.

BONUSMATERIALE 🎬

Selvom motorløb bedst opleves på banen, så er live streamingerne derfra virkelig velproducerede. Denne weekends streaming ikke mindre end peakede, da ’Store Rasmus’ og ’Lille Henrik’ fik lejlighed til at tale om kærligheden til ’Den Lille Gule’, køresnolder og lommesmøger, og sidst, men ikke mindst, demonstrere et DEC-kørerskifte. Velbekomme ;)

Se indslaget her (2:38 - 2:47)

Løbskalender
15. - 16. oktober Padborg Park

Syddjurs Racing


Læs mere om:
  • Henrik Thomsen
  • Rasmus Pedersen
  • Syddjurs Racing
  • Padborg Park
  • 10/09/22 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •