Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Pirelli World Challenge

Christina Nielsen stiller op i GT World Challenge-finale med Honda-team

World Challenge 
13/09/22 

Den dobbelte IMSA-mester og tidligere vinder af 12-timersløbet på Sebring gør comeback i amerikansk motorsport, når hun stiller op i GT World Challenge America-finalen på Indianapolis.
 

Med to IMSA-titler og klassesejre i blandt andet det legendariske 12-timersløb på Sebring er Christina Nielsen et kendt navn i amerikanske motorsport. Nielsen deltog senest i 2021-udgaven af 12-timersløbet på Sebring, hvor hun har var tæt på en podieplads med Porsche-teamet Team Hardpoint EBM. Nu er den 30-årige racerkører klar til et comeback, når hun i oktober stiller op til finalen i GT World Challenge America på Indianapolis.


(Foto: Jamey Price)

Nielsen skal hjælpe amerikanske Racers Edge Motorsports med at sikre mesterskabet i Pro/Am-klassen. Danskeren skal således dele holdets Honda NSX GT3 med tyske Mario Farnbacher og amerikanske Ashton Harrison. Efter en succesfuld 2022-sæson med tre løbssejre holder teamet en føring i teammesterskabet og en solid andenplads i kørermesterskabet – og er med tre løb tilbage blot to point fra en føring.


(Foto: Jamey Price)

– Jeg er vildt glad for at være med på startlisten til finalen i så stort et mesterskab. Teamet har virkelig noget på spil, og jeg er taknemmelig for, at de har valgt mig til at hjælpe dem med at komme igennem finalen og forhåbentlig slutte mesterskabet på den bedste måde. Jeg glæder mig til at komme tilbage på en amerikansk racerbane, og det er kun et plus, at det er i en racerbil, som jeg kender rigtig godt. Jeg kørte en hele IMSA-sæson i Hondaen i 2019, så jeg er ret komfortabel med bilen. Jeg ser virkelig frem til ræset og krydser fingre for, at vi afslutter sæsonen med et topresultat, lyder det fra Christina Nielsen.


(Foto: Jamey Price)

Finalen i GT World Challenge America, Eight Hours of Indianapolis, afvikles i weekenden den 7.-9. oktober på Indianapolis i Indiana.

Christina Nielsen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Indianapolis Motor Speedway
  •