Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Fjerdeplads og friske buler med hjem fra Padborg Park

1600 Challenge 
12/09/22 

Lukas Staub er tilbage i den hurtige ende af 1600 Challenge, men blev igen bremset af løbske racerbiler.
 

Efter mere end tre ugers hårdt arbejde med at genopbygge den røde Suzuki Swift efter den alvorlige afkørsel på Ring Djursland var Lukas Staub og Dankemi Racing tilbage på racerbanen ved weekendens Night Race på Padborg Park. Syvendebedste omgangstid i tidtagningen var ikke fantastisk, men nok til at bekræfte at både kører og bil var tilbage i kampklar tilstand.


(Foto: Grippo)

En god start i det første heat betød at Lukas kunne kæmpe sig frem til tredjepladsen, men på løbets sidste omgange måtte han aflevere podieplaceringen og arbejde for at holde fjerdepladsen. En modig satsning over målstregen sikrede fjerdepladsen med bare 0,061 sekund til femtepladsen - og dermed kunne Lukas starte næste løb fra en femteplads.

Endnu en gang skulle det vise sig at vejen frem i klassen er kørsel, som man ville blive smidt ud af Tivolis radiobiler for at præstere. Denne gang gik det langt fra værst ud over Lukas, der blev ramt af en konkurrent som oversatsede med en sen nedbremsning for enden af langsiden. Heldigvis kunne Lukas køre videre, men blev siden tvunget i pit for at fjerne en løsthængende kofanger - og således var håbet om en topplacering forduftet endnu en gang.


(Foto: Grippo)

Det var dog ikke det udeblevne resultat, som gik koldingenseren mest på - men den hensynsløse kørsel i klassen:

- Jeg er træt af at være blevet påkørt igen-igen, men jeg er mest bekymret på klassens vegne. Det er nærmere reglen end undtagelsen at vores løb ender med at nogen skal på hospitalet - det kan simpelthen ikke være rigtigt, at det skal være med risiko for liv og lemmer at vi kører racerløb, siger Lukas, som er rystet over den kørsel, der foregik på banen igen ved Night Race:

- Vi sender et dårligt signal for hele sporten, og det gør det på ingen måde lettere at få nye kørere ind i 1600 Challenge, når det hele går op i buler og røde flag. Det er nødt til at ændre sig, understreger han, og indrømmer at han er i tvivl om hvor hans 2023-sæson kommer til at udfolde sig:

- Der er blevet brugt alt for mange timer og penge på at genopbygge bil efter nærmest hver eneste løbsweekend, og det tager ærligt talt toppen af morskaben. Der er sikkert andre klasser, hvor der er større chance for at gennemføre et løb, og det bør vi nok kigge lidt på inden næste sæson.


(Foto: Grippo)

Næstsidste afdeling af mesterskabet køres på FDM Jyllandsringen den 8-9. oktober.

Dankemi Racing

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Lukas Staub
  • Padborg Park
  • 10/09/22 - Padborg Park - 1600 Challenge
  •