Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4

Gravlund har fundet farten i det spanske mesterskab - men jages af sort uheld

Formel 4 
07/09/22 

Målsætningen for weekendens løb på Motorland Aragon blev næsten indfriet med den hidtil bedste kvalifikation, og Sebastian Gravlund har fået blod på tanden.
 

Forud for løbet på Motorland Aragon var Sebastian Gravlund meget klar i spyttet: Fokus var på at gøre det godt i kvalifikationen. En god startplacering har afgørende betydning i et så konkurrencedygtigt felt som det spanske.

Derfor var det en lettet Sebastian, som efter kvalifikationen til weekendens sidste heat kunne konstatere, at han nu var blandt den hurtigste del af feltet. Godt nok ikke den top 10-placering, han havde håbet, men tidsforskellen var minimal:

- Jeg ville jo selvfølgelig gerne op i top 10, når det var målet, men jeg er vildt glad for at min målrettede indsats siden sidst har båret frugt. Nu er vi på vej, og jeg kan se hvordan arbejdet frem til weekenden gav de resultater, jeg havde håbet på, siger Sebastian, som kvalificerede sig som hhv. 15. og 16. bedste til weekendens første to løb.


Målet om en god kvalifikation lykkedes på Motorland Aragon
(Foto: Fotocar13)

Det første løb bød på masser af action, da Sebastian skød frem gennem feltet som starten gik. Han var hurtigt oppe på tiendepladsen og havde kontakt til de to forankørende. Deres indbyrdes kamp kostede til gengæld Sebastian et godt resultat:

- De to foran kæmpede om pladsen, og ned mod svinget bremsede de pludselig meget tidligt, så jeg kunne ikke undgå at ramme dem. Det ødelagde min frontvinge så jeg var nødt til at køre i pit, så jeg sluttede langt nede i feltet, lyder det fra Sebastian, der naturligt nok var skuffet over at misse så god en placering.

Til det andet løb blev der fra Sebastians side sparet på dækkene. Han kørte løbet på brugte dæk, mens flere andre havde satset på nyt, friskt gummi, så der var en mærkbar forskel på hastigheden på banen.


Fremskridtet er tydeligt, så nu skal resultaterne hentes.
(Foto: Fotocar13)

Finaleløbet bød til gengæld på endnu en kanonstart for den unge københavner, som gjorde sit for at få det meste ud af sin gode startplacering:

- Jeg var fremme på 12. pladsen og havde farten til at angribe kørerne foran mig, men bag mig var der en som forbremsede sig og ramte mig hårdt bagfra. Det rev min bagvinge af bilen, og så var det ellers slut, lyder det fra Sebastian, der havde håbet at køre en top 10-placering hjem i det sidste heat:

- Det er virkelig frustrerende at tage hjem uden et godt resultat i bagagen, når nu farten endelig var med mig. Vi har to løb tilbage i det spanske mesterskab, og der vil jeg gøre alt for at få gode resultater med hjem.

Allerede i den kommende weekend er Sebastian tilbage i en racerbil; denne gang på lidt mere hjemlig asfalt, når Padborg Park danner rammen om næstsidste afdeling af det danske Formel 4-mesterskab. Her håber Sebastian Gravlund at han sammen med Team FormulaSport kan tage mesterskabsføringen tilbage og give et godt udgangspunkt for finaleløbet i oktober.

Gravlund Motorsport


Læs mere om:
  • Sebastian Gravlund
  • Motorland Aragón
  •