Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCup

Yokohama SuperCup tilbage i Padborg

SuperCup 
06/09/22 

Denne weekend tager Yokohama SuperCup til Padborg Park, hvor sæsonens 4. afdeling skal køres.
 

Det bliver ikke nogen normal løbsweekend, da den skal afvikles under Night Race arrangementet. Der bliver dog ikke noget aftenløb for klassen, da alle fire kørsler på banen gennemføres i dagslys, modsat eventen sidste år, hvor vi havde kørsel i tusmørket, lørdag aften.

Det er dog ikke den eneste, unormale ting omkring weekenden. Den starter nemlig allerede fredag formiddag, med en kombineret træning og kvalifikation på i alt 20 minutter. Den finurlighed er på baggrund af samkørsel med Special Saloon Car, som banen har bestemt at afvikle sammen med os, grundet en presset tidsplan.

Desværre har det haft en negativ indflydelse på deltagerantallet i Yokohama SuperCup, hvor kun 7 biler var tilmeldt, da tilmeldingsfristen var udløbet.


Simon Seiersen har gennemført samtlige heats i denne sæson. Han skal forsøge at køre sig på podiet igen denne weekend, ligesom han har været i 4 heats i år.
(Foto: JJ Media)

Mesterskabsførende Martin Sørensen har en snæver føring på tre point foran Oliver Rømer. De har de to gange Simon som de nærmeste udfordrere. Debutanten Simon Seiersen har kørt en flot sæson, hvor han har gennemført samtlige løb, og derved scoret gode point til mesterskabet. Simon Birch kommer dog blæsende bagfra, med fem ud af seks heatsejre, i de seneste to løbsweekender. Han har dog stadig 43 point op til mesterskabsførende Sørensen – men vi er aktuelt også kun halvvejs i sæsonen.

Peter Obel er aktuel femmer i mesterskabet, og selvom han deltager i den mindre motoriserede Yokohama SuperCup 200 kategori, så scorer han også point til det generelle – og har stadig gode chancer for at køre sig i top 4 i det generelle mesterskab, hvis en af de foranliggende snubler.

Jeff Nigel Lyngø-Grosen stiller ligeledes op i Yokohama SuperCup 200 kategorien denne weekend, og han skal prøve at se om han kan bryde Obel sejrsstime, hvor kun få har kunnet give ham modstand.

Desværre er Obel den eneste Oldboyskører i weekenden, så det betyder at han kan sikre sig titlen, hvis han bare gennemfører to af de tre heats i weekenden.

Vi har også en banesportsdebutant i weekenden. Mathias Dall kommer med en helt ny Renault Clio V Cup racer, som han planlægger at deltage med i udlandet i 2023. Den unge kører har deltaget i gokart i mange år, heriblandt DM, EM og VM, men nu skal der satses på asfaltbanesporten, efter hans far for år tilbage har været aktiv på Rallycross banerne.


Oliver Rømer skal forsøge at hente de tre point på Martin Sørensen, men får med garanti kamp til stregen fra alle konkurrenterne.
(Foto: JJ Media)

Vejrudsigten for weekenden giver flere af holdene panderynker, da det ser ud til at blive sæsonens første regnvejrskørsel for klassen. Men om bygerne lige præcis kommer forbi Padborg Park, og hvor meget at der kommer, vides ikke endnu.

Skulle man være vandskræk, eller ikke have muligheden for at tage turen til Padborg Park, kan weekendens kørsel følges på YouTube, hvor løbene streames på https://www.youtube.com/SuperGTDanmark

Tidsplanen for weekenden i Yokohama SuperCup lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Fredag
Træning/Kvalifikation 10.55
Løb 1 13.15

Lørdag
Løb 2 12.50
Løb 3 17.05

Kørerforeningen Gruppe N National SuperCup

JJ Media


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 10/09/22 - Padborg Park - SuperCup
  •