Danish Endurance
Championship

02/09/22

DEC - Danish Endurance ChampionshipSyddjurs Racings kørere og mekanikere var spændt godt for i det netop afholdte Grand Prix på FDM Jyllandsringen.

Teamets gule Suzuki Swift stillede sædvanligvis til start i DEC for at forsvare sin mesterskabsføring, og derudover havde Peugeot 106'eren fået smag for Youngtimer-klassen efter sejren i Copenhagen Historic Grand Prix, og var derfor også tilmeldt til weekendens løb.

Lørdag startede med tidtagninger i både DEC- og Youngtimer-klasserne, og 111'eren sikrede sig startpladser i andenposition i begge weekendens heats, mens Henrik fik 312'eren placeret i startposition fire i Youngtimer-klassen for heat 1.

111’eren og DEC

111'eren startede 2'er for sin klasse i divisionens heat 1 søndag formiddag. Banen og bilen var generelt ikke et godt match, og med et succesforlænget førerskifte midtvejs og en start, som ikke var et pragteksemplar, så var det ikke uden kamp at 111’eren forsvarede og beholdte sin andenplads ved heatets afslutning.

I heat 2 startede 111’eren også i andenposition for klassen, men midtvejs i løbet avancerede den til førstepladsen; en position, som den heldigvis forsvarede frem til løbets afslutning. Det var særdeles gode point at få sat ind på mesterskabskontoen.

DEC heat 1

FDM Jyllandsringen Grand Prix 2022 highlights

312'eren og Youngtimer

Youngtimer-klassen præsterede hele 45 biler til start, og når man kører i den mindste klasse, så betyder det, at det flyver og farer med biler om ens sidespejle - hele tiden!

Henrik fik (heldigvis!) en mindre god start i heat 1, for allerede inden der for alvor var kommet fart i dækkene, så skete der voldsomme sammenstød, som betød at flere biler måtte udgå. 312'eren navigerede udenom uheldene og sluttede heatet på en fjerdeplads for klassen og en 20. plads samlet.

I heat 2 blev der skruet op for farten og de interne dyster, og 312'eren sluttede på en andenplads, og dermed også en startplacering for heat 3 forrest i feltet.

Af endnu uvisse årsager, ender 312'eren dog med at starte heat 3 fra pitten - langt, langt bag sine konkurrenter og udsigten til podieplacering virkede uopnåeligt. MEN 312'eren kørte helt fantastisk og åd sig lynhurtigt og sikkert ind på og op igennem feltet. Heat 3 endte med at være et nervepirrende og helt fantastisk racerløb. 312'eren endte på en tredjeplads for heatet, og som 2'er samlet for weekenden, så på af trods dystre udsigter, så blev det alligevel til pokal og podieplacering til Henrik.

Heat 1: uheld ad libitum

Heat 3: overhalinger ad libitum