Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Mike Halder henter afgørende ind i mesterskabsduellen

TCR Denmark 
28/08/22 

TCR DenmarkMike Halder og det svenske Honda-team TPR Motorsport sejrede lørdag ved Grand Prix Danmark og bragte sig derved tilbage i mesterskabskampen i TCR Denmark - en mesterskabsduel, der nu er helt tæt frem mod sæsonens sidste to løbsweekender.
 


(Foto: TCR Denmark)

Men faktisk var det oprindeligt meningen, at Mike Halder slet ikke skulle have kørt Grand Prix Danmark. Planer er til gengæld til for at blive ændret, og lørdag fik tyske Halder sat tre overbevisende heats sammen.

Bedst startede imidlertid den mesterskabsførende Kasper H. Jensen med at tage pole position med GMB Motorsport, men i 1. heat kom Halder klart bedre fra start og bragte sig foran fra start. Det sendte Kasper H. Jensen ind i en direkte duel med Nicolai Sylvest, som hurtigt endte i karambolage.

På vej ud af Jyllandsringens hestesko svarer Kasper H. Jensen igen, og kolliderer med Sylvest, hvilket førte til skader, som sendte Kasper H. Jensen i pit og kostede ham heatet. I øvrigt første gang i hele TCR Denmarks historie, at Kasper H. Jensen ikke scorer point i et heat.

Sylvest kørte videre og fik genetableret sig på fjerdepladsen bag Michael Markussen, Gustav Birch og Mike Halder. Halder satte straks pace og slog et forspring, som dog kort efter blev nulstillet af en safetycar, da Michael Carlsen og Steffen Larsen havde et sammenstød.

Ved genstarten slog Mike Halder igen hul og kunne føre hele vejen til det ternede flag foran Gustav Birch og Michael Markussen, mens Kenn Bach i kraft af sin syvendeplads tog sejren i Trofeo.

Tysk finalesejr

Med reverse grid til heat 2 var der indledningsvist lagt op til en Trofeo-duel på forreste række. Lars Højris og Allan Kristensen startede forrest, men Kenn Bach satte en god start og gjorde dem hurtigt følge.

Det samme gjorde desuden Nicolai Sylvest, der skød frem og i løbet af den første halve omgang var fremme som nummer tre efter Philip Lindberg og Lars Højris.

Lindberg satte en stærk start i sin Hyundai og førte i løbets indledning, men Green Developments Nicolai Sylvest satte hurtigt fut under sine mesterskabsambitioner og bragte sig i spids.


(Foto: TCR Denmark)

Ude foran fik han siden selskab af Mike Halder, men sejren var aldrig rigtigt i fare for Sylvest. I mellemtiden tog Kasper H. Jensen hul på en vild opgave i form af at starte fra pitten og dermed sidst, men med hård fight endte han med at tage femtepladsen, mens Nicolai Sylvest tog heatsejren foran Mike Halder og Philip Lindberg. Kenn Bach blev nummer fire og tog weekendens anden Trofeo-sejr, mens hans LM Racing-holdkammerat Lars Højris i egenskab af sin niendeplads tog andenpladsen i Trofeo-klassen.


(Foto: TCR Denmark)

Begyndelsen af finalen blev til gengæld ramt af et par lidt for ivrige starter - men én af dem der fik sat den helt rigtigt, var Mike Halder, som tog teten fra pole position og hurtigt fik følgeskab af Gustav Birch, der med en god start bragte sig op på andenpladsen foran Nicolai Sylvest.

Duellen fra 1. heat var imidlertid ikke glemt, og Kasper H. Jensen nåede hurtigt frem til Sylvest og tog tredjepladsen med en skarp overhaling for enden af Jyllandsringens publikumslangside. Kasper H. Jensen nåede også forbi Gustav Birch til en andenplads i weekendens finale, mens Mike Halder igen stak af og kørte sig til sin første finalesejr på Jyllandsringen.

Mike Halder har derfor også fået åbnet mesterskabskampen på vidt gab - Kasper H. Jensen fører nu bare med fem point - 302 mod Halders 297.


(Foto: TCR Denmark)

I Trofeo lykkedes det for Meteor Racing at vende en svær start på weekenden til en succes, for med en sjetteplads i finalen tog René Povlsen finalesejren i Trofeo foran Lars Højris, som med andenpladsen i klassen hentede en tiltrængt succes til LM Racing efter et svært løb til Copenhagen Historic Grand Prix. Treer i Trofeo blev Allan Kristensen for Meteor Racing.


(Foto: TCR Denmark)

TCR Denmark er tilbage i september, når det lørdag den 10. september går løs til Night Race på Padborg Park.

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Mike Halder
  • Jyllandsringen
  • 28/08/22 - Jyllandsringen - TCR Denmark
  •