Djursland drillede Momentum

SuperCup
17/08/22

Der var ikke medvind hele weekenden, da Momentum Racing deltog i den 3. afdeling af Yokohama SuperCup på Ring Djursland.
Teamet fra Kalvehave kom til den kuperede bane som mesterskabsførende med Oliver Rømer. Men de vidste også på forhånd, at det kunne blive en svær weekend, da der var hele 40 kg succesballast med i Seat Ibiza raceren.

Dertil kom der lufttemperaturer på nærved 30 grader, hvilket heller ikke just er noget som bilen synes godt om.

(Foto: JJ Media)

Weekenden startede med en enkelt kørsel lørdag formiddag, hvilket skulle afgøre startrækkefølgen til det første løb. Den korte bane gjorde det muligt at køre hele 19 omgange under tidtagningen, hvor der endda var tid til nogle småjusteringer i pitten undervejs. Det lykkedes Oliver at sætte 4. hurtigste tid, hvilket ikke var optimalt – men set i lyset af, at to af kørerne med hurtigere tider, kørte helt uden succesballast, var det nok slet ikke så skidt endda.

Herefter stod den på næsten 24 timers ventetid, inden der skulle køres løb.

Da de fem røde lamper gik ud, kom Rømer godt af sted. Det lykkedes at holde 4. pladsen, i et meget roligt heat, hvor der gennem en stor del af løbet blev kørt med halvandet sekunder op til den forankørende bil, og halvandet sekunder ned til den næste bil. Men alt i alt, gode point til mesterskabet.

Startplaceringerne til løb 2 blev sat ved vinde top-8 rundt. Derfor skulle den røde og hvide Seat Ibiza med startnummer 31 starte fra 5. position. Allerede på første omgang blev der vundet en enkelt placering, og den blev forsvaret hele vejen til målflaget, selvom der skulle holdes fokus gennem alle 17 omgange.

Egentlig skulle der startes fra 5. startposition igen til finaleløbet, men lidt forvirring omkring startplaceringerne fra løbsledelsens side gjorde at det i stedet blev til 4. startposition. Her blev det til et godt første sving, hvor den unge kører kunne erobre 3. pladsen. Herefter stod den på hårdt pres i 5 omgange, inden der desværre var en konkurrent som smuttede forbi. Derefter stod en ny kører på spring, til at lægge pres på.

En lille fejl igennem Skoven for Oliver, gjorde at konkurrenten også kunne smutte forbi. Men han bed tænderne sammen, og satte herefter jagten ind på det tabte – og det gav pote, for på allersidste omgang, i allersidste sving, kunne Rømer dykke indenom, og krydse målstregen på en rigtig fin 3. plads.

Da pointstillingen blev offentliggjort efter weekenden, var mesterskabsføringen desværre gledet teamet af hænderne – men kun med sølle 3 point.

Ydermere gør weekendens resultater, at Oliver Rømer må pille 20kg succesballast ud af bilen, når den næste løbsweekend skal køres på Padborg Park, i forbindelse med Night Race eventen den 9.-10. september.

Inden da tager holdet dog en bonusweekend i forbindelse med Grand Prix Danmark. Her tæller det ikke til Yokohama SuperCup mesterskabet, men bliver i stedet til en start i Special Saloon Car.

Skulle man ikke have muligheden for at tage til FDM Jyllandsringen til Grand Prix Danmark, kan løbsweekenden også følges via youtube.com/SuperGTDanmark. Her kommer teamets OK Oktan 100 Super GT 2L også på banen.

Tidsplanen for weekenden i Special Saloon Car lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):