Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Masser af point på læringskontoen efter Ring Djursland

Formel 4 DK 
16/08/22 

Formula 4 DKSTEP Motorsport fik som forventet en weekend med masser af udfordringer, da Ring Djurslands 1.750 meter bød Formel 4-feltet velkommen tilbage fra sommerferie.
 


(Foto: STEP)

En for kørerne helt ukendt bane, som de kun har stiftet bekendtskab med gennem onboardvideo og simulator, kombineret med høje temperaturer og et ekstra heat var præcis hvad der skulle til for at udfordre Julius Dinesen og Victor T. Nielsen.

I tidtagningen var det Victor T. Nielsen som var bedste STEP-kører, da han satte tredjebedste tid, otte hundrededele sekund foran Julius Dinesen. De placeringer kunne have sikret gode point i første heat, hvis ikke det var for en stor brøler, som fik begge STEP-kørere og størstedelen af Formel 4-feltet diskvalificeret fra første heat:

På vej til gridden kører feltet bag safety car, og én af de vigtigste regler i motorsport er, at safety car ikke må overhales, når dens blinklys er tændt. En konkurrent fejlfortolkede safety car-bilens kørsel og overhalede - og næsten alle andre fulgte med. Den slags forseelser udløser en diskvalifikation.

- Det var en klokkeklar brøler, så der er ikke det store at stille op, andet end at grine af det og så komme videre. Vi har drillet dem begge med det, men den slags fejl sker når man er ved at lære sit håndværk, så det skal vi ikke bruge mod dem, siger teamchef Morten Dons.


(Foto: STEP)

Startopstillingen til andet heat blev på grund af miseren lørdag afgjort med lodtrækning. Her måtte de udelukkede kørere trække lod om placeringerne fra 7. til 12. pladsen. Julius og Victor var heldige og trak henholdsvis 7. og 8. pladserne.

I søndagens tre heat viste Victor T. Nielsen at hans sommerferie er gået med at finde forbedringer. Dagens første heat blev også Victors hidtil bedste resultat med en andenplads, tæt på den førende. Undervejs satte han også bedste omgangstid af alle kørere. Både i tredje og fjerde heat lagde Victor hårdt pres på sin teamkammerat; dog uden at slippe forbi - lidt kamp skal der være mellem teamkammerater.

For Julius Dinesen var weekenden en hård én af slagsen. Starterne var gode, men de gode starter kostede på distancen, og i den sidste del af løbene var den mesterskabsførende udfordret på tempoet. Der blev alligevel indsamlet en pæn mængde point, så føringen er intakt, omend mindsket en smule.

- Det har været en hård weekend, synes jeg. Jeg har ikke helt haft den fart, som jeg gerne ville have haft. Noget har måske været i dækkene, men jeg har heller ikke selv været hurtig nok, så der er lidt at arbejde på inden næste løb, lyder det fra en ærlig Julius Dinesen.


(Foto: STEP)

Teamchefen er - med undtagelse af visse af weekendens elementer - godt tilfreds med indsatsen:
- Vi vidste godt at der ville blive nogle udfordringer heroppe, og jeg synes i store træk at begge kørere er kommet godt igennem. Victor har fundet farten i bilen og har bevist at han sagtens kan blande sig i toppen, så det skal bare tages med til næste afdeling af mesterskabet. Julius har kæmpet hårdt i denne weekend, og selvom han ikke selv er super tilfreds, så er jeg sikker på at modgangen i dag er med til at gøre ham endnu stærkere til de sidste to afdelinger, siger Morten Dons.

Næste løb er ved Night Race på Padborg Park den 8-9. september.

STEP Sports Management


Læs mere om:
  • Julius Dinesen
  • Victor T. Nielsen
  • STEP Sports Management
  • Ring Djursland
  • 14/08/22 - Ring Djursland - Formel 4 DK
  •