Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Gravlund var flyvende og høstede vigtige point til det danske mesterskab

Formel 4 DK 
16/08/22 

Formula 4 DKWeekendens løb på Ring Djursland bød på tætte kampe i Formel 4-klassen. Sebastian Gravlund og Team FormulaSport var flyvende og mindskede afstanden til den førende i mesterskabet.
 

Med bedste omgangstid af formel 4 bilerne i tidtagningen var der allerede fra start lagt op til en løbsweekend i højt tempo. En misforståelse inden starten vendte op og ned på det hele i første heat

- Vi kørte bag safety car rundt på banen for at komme over til startgridden, og på et tidspunkt kørte den lidt besynderligt. Jeg misforstod hvad dens intentioner var, så jeg overhalede den ... og det må man ikke, uanset hvad, erkender Sebastian Gravlund og fortsætter:

- Jeg er stadig meget utilfreds og uforstående over safety car kørslen, men konsekvensen blev diskvalifikation fra løbet, og det må jeg jo tage med.

På ufattelig vis valgte størstedelen af feltet at følge Sebastians eksempel, heriblandt også de nærmeste konkurrenter - så reelt set kostede hændelsen ikke noget

Og dog. Grundet det lave antal fuldførende kørere i heatet var det ikke muligt at danne startopstillingen til det næste heat, og derfor måtte der trækkes lod. Og lodtrækningen tabte Sebastian med et brag, da han trak sidstepladsen. I sådan en situation er der kun én strategi: Angreb.


Der skulle angribes fra start til slut i søndagens tre løb.
(Foto: Kim Gripping)

Angrebet blev der til gengæld også. Efter at have lurepasset i et par omgange af søndagens første heat kom den rød-hvide Formel 4-racer spurtende op gennem feltet. Frem mod slutningen af heatet forsøgte han på alle tænkelige måder at overhale køreren på tredjepladsen, der dog havde held til at holde den ivrige Gravlund bag sig. Fra 12. til 4. pladsen på et enkelt heat er da også helt acceptabelt.

Over middag var det tid til endnu et heat, og fra femtepladsen kørte Sebastian sig helt i front af løbet. En enkelt konkurrent fulgte lige i baghjulene på ham, men Sebastian trodsede alle angreb og kørte over stregen som vinder af heatet.

Også i weekendens fjerde og sidste heat startede Sebastian fra femtepladsen. Og endnu en gang kørte han sig fremad i feltet. Allerede efter første omgang var han bedste Formel 4-kører i feltet, og igen i dette heat måtte han forsvare sig efter bedste evne mod angreb bagfra. Igen lykkedes det, og med tre solide resultater i bogen kan han se tilbage på en succesfuld løbsweekend med gode point til mesterskabet:


Angrebsplanen virkede. Sebastian tog fra Ring Djursland som bedste Formel 4-kører.
(Foto: Kim Gripping)

- Jeg vidste, at det her kunne blive én af de gode weekender, så jeg er glad for at det også endte sådan. Farten har været der lige fra starten, og der var nogle fede kampe undervejs, så det er svært at være ked af det, lyder det fra en tilfreds Sebastian Gravlund.

- Hullet op til førstepladsen i mesterskabet er blevet mindre, og med to afdelinger tilbage er der stadigvæk en mulighed for at indhente og overtage føringen. Det bliver en spændende opgave, men det er målsætningen både for teamet og jeg selv, og jeg tror på at vi kan gøre det.

Der er fire uger til næste løb i det danske mesterskab, som køres på Padborg Park. Ugen inden gælder det dog det spanske mesterskab på Motorland-banen mellem Zaragoza og Barcelona.

Gravlund Motorsport


Læs mere om:
  • Sebastian Gravlund
  • Ring Djursland
  • 14/08/22 - Ring Djursland - Formel 4 DK
  •