Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

DEC-serien vender tilbage til Ring Djursland

Danish Endurance
Championship 

11/08/22 

DEC - Danish Endurance ChampionshipTredje afdeling af Danish Endurance Championship køres i weekenden
Deltagerne i Danish Endurance Championship vender i weekenden tilbage til den bane, hvor kampen om årets mesterskab begyndte tilbage i maj. Vi taler om Ring Djursland. Ikke bare Danmarks ældste asfaltbane, men også den mest kuperede og teknisk svære i kongeriget.
 

Tilbage i maj var der kamp i flere klasser. Eksempelvis DEC2-divisionen, hvor det første heat blev vundet af CA Racings Claus Juul Hansen/Andreas Jaes Hansen, mens sejren i det andet heat gik til Team Far & Søn, hvor Søren Behnfeld/Rene Nielsen kørte i en tilsvarende Peugeot RCZ. Siden har Dan Agro Racings Kaare Frogne/Christian Hansen taget føringen i mesterskabet i klassen, hvor andre håber at kunne vende stærkt tilbage.


Danish Endurance Championship kører årets tredje afdeling på Ring Djursland
(Foto: Henning Smed Madsen)

Martin Buch Bertelsen/Marco Schumann fra Open Mind Racing var sidste år toneangivende i DEC1-divisionen, men har haft alvorlige tekniske udfordringer med deres Volkswagen Polo, efter at de er skiftet til DEC2-divisionen. ”Vi har brugt sommeren på at få bilen til sit gode jeg, og den ligner nu et rigtigt Open Mind Racing-køretøj,” siger Martin Buch Bertelsen.

Divisionen, hvor man i år har oplevet den største konkurrence, er DEC3-divisionen. Den er generelt præget af de internationale TCR-biler, og i særdeleshed af Sally Racing, som har indsat fire af slagsen – og de tre af disse indtager de tre første pladser i tabellen. Her er det Niels Nyboe, som fører an, og fynboen ankommer til Ring Djursland med fart i kroppen, da han ligesom flere andre af Sally Racings kørere deltog i forgangne weekends Copenhagen Historic Grand Prix.


Team Far & Søn er en af sæsonens vindere i DEC2-divisionen
(Foto: Henning Smed Madsen)

I DEC5-divisionen er der lagt op til et sandt italieneropgør.

Esben Hegelund/Frederik Nymark fra Nymark Racing repræsenterer i deres Lamborghini Huracan producenten i Sant’Agata Bolognese med den olme tyr på logoet, mens TWX Bilers Torben Ingerslev kører i en rød Ferrari 488 Challenge Evo med en stejlende hingst fra Maranello på loget.

www.dec-racing.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 14/08/22 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •