Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Nicolai Sylvest scorede dobbeltsejr på Bellahøj

TCR Denmark 
09/08/22 

TCR DenmarkDer er bare noget med Nicolai Sylvest og det årlige Copenhagen Historic Grand Prix. To gange tidligere har han stået øverst på sejrsskamlen, og i weekenden stod han der igen - endda to gange. Først i TCR Denmark og så i Royal ProAm-løbet.
 

”Så kan det vist ikke gøres meget bedre med to trofæer til hylden,” siger en glad racerkører. ”Men der skulle kæmpes for dem.”


Nicolai-Sylvest i kamp mod Kasper H. Jensen
(Foto: TCR Denmark)

I TCR Denmark blev Nicolai Sylvest således flere gange udfordret i sin Cupra TCR-racer fra Green-Development. Han havde været hurtigste mand i klassens frie træning, men i tidtagningen nåede han kun én flyvende omgang med friske fordæk på raceren: ”En konkurrent havde spildt olie på en stor del af banen, og så var det ikke muligt med et nyt forsøg.”

Det gav en startplacering som nummer fem til det første løb, hvor Nicolai Sylvest kæmpede sig frem i rækkerne på den snævre bybane. På et tidspunkt indtog han andenpladsen, men et forsøg på sidste omgang om at gå efter sejren endte med, at han i stedet blev presset lidt ud i det næste sving, så Kasper H. Jensen kom indenom. Dette gjorde, at Nicolai Sylvest krydsede målstregen på tredjepladsen lige efter Mike Halder og Kasper H. Jensen. Trioen var adskilt af blot fire tiendedele af et sekund.

”Det var virkeligt et herrerace, hvor vi alle tre kæmpede hårdt, men samtidig havde respekt for hinanden,” siger Nicolai Sylvest, som i det efterfølgende andet løb kørte sig fra fjerde- til førstepladsen. ”På et tidspunkt fik jeg et skub bagfra og ramte dermed en anden, men jeg kunne heldigvis hurtigt fortsætte og til sidst vinde heatet.”

”Til finalen startede jeg toer, men allerede på den første omgang kom jeg forbi Mike Halder, inden der kom safety car. Da løbet blev givet frit igen, fik jeg opbygget et forspring til Kasper H. Jensen på næsten halvandet sekund. Pludselig kom der regn, og løbet blev neutraliseret, for vi var alle på slicks. Det er ikke det fedeste at vinde bag en safety car, men jeg havde trods alt kørt mig i front, inden regnen kom,” konstaterer Nicolai Sylvest, der nu kun er to point efter andenpladsen, men samtidigt kom tættere på førstepladsen i mesterskabet.


Nicolai Sylvest øverst på podiet i TCR Denmark ved CHGP
(Foto: TCR Denmark)

Racerkøreren fra Jægerspris nøjedes dog ikke med at vinde i TCR Denmark ved Copenhagen Historic Grand Prix. Han vandt også Royal ProAm-klassen. Endda for tredje gang.

”Sammen med min far vandt jeg løbet i 2016 og 2019, men denne gang fik jeg tilbuddet om at køre Martin Berners bil i Team Cortina Racing,” siger Nicolai Sylvest. ”Martin kunne desværre ikke selv køre grundet en skadet fod, så jeg blev sat sammen med Michael Holden, som afleverede bilen til mig på en flot pole position i finalen.”


Team Cortina Racing
(Foto: Claus Hansen)

”Jeg startede i det våde spor og vandt derfor ikke starten. Jeg kunne trække lidt på mine oplevelser i regnen fra finalen i TCR-klassen, og jeg sikrede en finalesejr til Michael og jeg. Samtidig satte jeg feltets hurtigste omgangstid, så vi kom i mål med et halvt minuts forspring.”


HKH Prins Joachim lykønsker Nicolai Sylvest efter sejren
(Foto: Claus Hansen)

”Jeg vil gerne takke hele Team Cortina Racing, deriblandt Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, Oscar Davidsen Siesbye samt Martin Berner for at give mig den mulighed for at blive en del af deres fantastiske team. Og ikke mindst vil jeg takke mit fantastiske team Green-Development og mine sponsorer samt samarbejdspartnere. Det er alle jer, der gør det hele muligt.”

Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 07/08/22 - Bellahøj (Gadeløb) - TCR Denmark
  •