Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Verstappen vinder efter spin

Formel 1 
31/07/22 

Ferrari spænder ben for sig selv
Max Verstappen startede som nr. 10 og sluttede som vinder. Et løb han ikke burde have vundet, men gjorde, fordi, de der burde, ikke leverede varen. Generelt var det et løb, hvor meget få lavede noget godt.
 

Verstappen kørte et godt løb, lad os lige slå det fast. Han kom godt fra start og han gjorde alt det han burde. Men på en bane hvor Ferrari burde have overhånden, burde det ikke have været nok. Men sådan vinder man også løb - fordi man gør det man skal, og andre ikke gør det, de burde have gjort. Russell startede fra pole og formåede at holde fast i føringen gennem en stor del af løbet, mens Ferrari ventede på pitstoppene. Måske var det, deres første fejl, de var så sikre på, at de nok skulle komme forbi Mercedes raceren, at de ikke så nogen grund til at gøre sig umage. Det er nemt at sige og hvis det havde virket for dem, kunne vi have beundret dem for deres tilbageholdenhed.

Begge Ferrari racere startede på mediumdæk. For Sainz gik det fornuftigt, to gange medium efterfulgt af soft. For Leclerc derimod endte det med to gange medium og dysfunktionelle hårde dæk. To gange blev han passeret af Verstappen. To gange, fordi efter at være kommet forbi første gang, spandt Verstappen rundt, muligvis i et par regndråber. Leclercs bil blev også lidt skrå i samme sving, men han holdt den kørerende. Det varede dog ikke længe inden Verstappen kom forbi igen. Leclerc var i den grad ved at falde baglæns så han blev kaldt ind til et nyt pitstop, hvor han fik soft på, uden dog at kunne gøre noget, så Ferrari bedste VM bud endte på en 6. plads. Foran ham var Perez, der på ingen måde havde en god dag. Sainz blev nr. 4 med sin mere fornuftige dækstrategi, men det var alligevel ikke nok. Russell blev nr. 3 fordi han ikke kunne true Verstappen og fordi Hamilton kom bagfra, med unge, sprøde og bløde dæk. På det tidspunkt var Hamilton klart den hurtigste bil på banen og halede pænt ind på bilerne foran ham. Men afstanden til Verstappen var for stor. En VSC mod slutningen ændrede ikke noget. Verstappen forspring var så stort, at han kunne tage den med ro, mens regnen begyndte at falde over banen på sidste omgang.

Ferrari havde samtidig generelt dårlige pitstops, så udover den mærkværdige taktik, gjorde de lige det hele lidt sværere for dem selv. At være bagud i VM er åbenbart ikke spændende nok i sig selv.

Norris blev nr. 7 og understregede at kvalifikation er lige meget - når løbet starter er der tre biler, der er bedre end alle de andre. På 8. og 9. pladsen kom Alpine racerrne. med Alonso forrest. De to biler havde kørt hhv 48 og 46 omgange på deres hårde dæk, men de så ikke effektive ud på banen.

Vettel hentede det sidste point, her i weekenden hvor han meddelte sit kommende karrierestop. En fornuftig indsats fra en mand, der startede langt nede.

Der er nu fire uger sommerferie, inden vi er klar igen i slutningen af august. Nyd ferien, eller måske. bare at komme tilbage på arbejde.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Hungaroring
  • 31/07/22 - Hungaroring - Formel 1 - FIA F1
  •