Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT World Challenge Endurance

Nicklas Nielsen vil gentage Ferrari-sejr på Spa-Francorchamps

GT World Challenge
Endurance 

28/07/22 

Den danske Ferrari-fabrikskører drømmer om en gentagelse af sidste års sejr, når 24-timersløbet på Spa-Francorchamps skydes i gang den kommende weekend.
 


(Foto: iron Lynx)

Det er en forventningsfuld Nicklas Nielsen, som den kommende weekend stiller til start i 24-timersløbet på belgiske Spa-Francorchamps. Det bliver danskerens tredje deltagelse i træk, og det er naturligt nok med høje forventninger efter sidste års sejr i det prestigefyldte 24-timersløb.


(Foto: iron Lynx)

Nielsen stiller igen op med det italienske Iron Lynx-team, men for hvor han sidste år delte sin Iron Lynx Ferrari 488 GT3 #51 med Alessandro Pier Guidi og Come Ledogar, skal den 25-årige dansker nu jagte den prestigefyldte sejr med den tidligere britiske verdensmester James Callado samt den spanske ELMS-mester Miguel Molina.


(Foto: iron Lynx)

– Først og fremmest er det fantastisk at være tilbage på Spa-Francorchamps, som er en af mine absolutte yndlingsbaner. Det er et magisk sted, som altid leverer racerløb i verdensklasse, og det bliver fedt at se de mange tusinde fans tilbage på tribunerne igen efter en svær tid med corona. Sidste år var et vildt ræs, hvor vi lykkedes med at vinde pokalen tilbage til Ferrari igen efter 17 år. Jeg håber, at vi kan forsvare den i år. Det bliver ikke nemt, for det er verdens største og hårdeste GT-løb, og paddocken er proppet med stærke fabriksteams. Men vi har et godt lineup af kørere i vores bil og et stærkt hold bag os. Jeg glæder mig til at tage hul på ræset og krydser fingre for, at vi har farten til at kæmpe med om endnu et topresultat, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: iron Lynx)

24-timersløbet på Spa-Francorchamps er tredje afdeling af årets udgave af GT World Challenge Endurance Championship, hvor Nielsen, Callado og Molina foreløbig holder en samlet tredjeplads. Trekløveret sluttede på en syvendeplads i sæsonpræmieren på Imola og var tæt på en sejr på Paul Ricard. Pointmæssigt gælder det om at holde sig i front hele løbet på Spa-Francorchamps, da pointene uddeles på baggrund af bilernes position i både sjette og tolvte time samt ved målflaget.

GT World Challenge Endurance Cup
Tidsplan – Spa-Francorchamps

Thursday 28 July
10.50 – Practice #1 (90 min)
16.15 – Pre-Qualifying (60 min)
20.40 – Qualifying (4 x 15 min)
22.20 – Practice #2 (90 min)

Friday 29 July
18.20 – Warm-up (30 min)
19.00 – Super Pole (30 min)

Saturday 30 July
16.45 – RACE (24 hours)

Follow LIVE: www.totalenergies24hours.com/watch-live

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Spa-Francorchamps
  • 31/07/22 - Spa-Francorchamps - GT World Challenge Endurance
  •