Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT World Challenge Endurance

Michael Christensen til start i 24 timers løb på Spa i ikonisk bemaling

GT World Challenge
Endurance 

28/07/22 

Michael Christensens er i den kommende weekend til start i den 74. udgave af 24 timers løbet på Spa. Michael Christensen stiller til start for GPX Racing i en Porsche 911 GT3 R, der med en ikonisk bemaling i Martini farver hylder Porsches 917 LH-model, der deltog på Le Mans i 1971. GPX Racings Martini Porsche kører med startnummer 221 for også at hylde den ikoniske Le Mans racer, der kørte med startnummer 21.
 

24 timers løbet på kan med 66 biler til start byde på det næststørste felt i løbets historie. Løbet er kun åbent for GT3 biler og alle 66 biler har i teorien har en chance for sejr. Men det mest sandsynlige er nok, at vinderen skal findes i Pro-klassen, hvor 23 biler stiller til start. Her består kørersammensætningerne udelukkende af professionelle kørere og det er her Michael Christensens stiller til start samme med Kevin Estre og Richard Lietz. Iøvrigt samme trio der vandt 24 timers løbet på Spa i 2019 - også for GPX Racing. Feltet byder på det ypperste indenfor GT3 racing med biler fra Porsche, Mercedes, Lamborghini, McLaren, Audi, Ferrari, Aston Martin, BMW og Bentley.


(Foto: Ugo Missana)

"Vi er topmotiverede og godt forberedte, så vi stiller op for at kæmpe med om sejren" fortæller Michael Christensen, der til løbet iøvrigt har fået malet en hjelm, der matcher Porschens Martini bemaling. "Men med så mange konkurrencedygtige biler til start, så er det altid spændende at se, hvordan løbet udvikler sig. Vi har haft to testdage med teamet og det er umiddelbart gået godt. Vi er samme kørersammensætning og har de samme ingeniører, der tidligere har vundet, så vi ved hvor meget det kræver. Det nytter ikke kun at være hurtige, vi skal også undgå fejl og skader. En drivethru-straf koster omkring 70 sekunder, da man skal køre igennem både den gamle og nye pitlane og får man sådan en straf, så kan man meget vel være ude af løbet i sådan et stærkt felt. Så det gælder om, at have en hurtig bil og holde sig udenfor problemer og så håbe på, at man mod slutningen af løbet fortsat er på den førende omgang. Så vi skal være lidt konservative til at starte med og så håbe på, at vi har noget at skyde med sidst i løbet".

Løbet starter lørdag den 30. juli kl. 16.45 og kan følges live på Youtube.

Tidsplan

Torsdag den 28. juli
10.50-12.20 Træning
16.15-17.15 Prekvalifikation
20.40-22.01 Kvalifikation
22.20-23.50 Aftentræning

Fredag den 29. juli
18.20-18.50 Warm Up
19.00-19.30 Super Pole (20 hurtigste biler)

Lørdag den 30. juli
16.45-16.45 Start 24 Hours Of Spa

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Spa-Francorchamps
  • 31/07/22 - Spa-Francorchamps - GT World Challenge Endurance
  •