Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
26/07/22 

Den forgangne weekend bød atter engang på store danske præstationer i international banesport. Det blev til en sejr og flere podiepladser i Frankrig og USA.
 

Bastians store triumf
Egentlig skulle han blot bruge 2022 som læreår og forsøge at vinde rookieklassen i Porsche Super Cup (PSC).
PSC er almindelig anerkendt som den mest betydningsfulde mærkeklasse indenfor sportsvognsløb, og har siden 1994 være fast bestanddel ved de fleste europæiske Formel 1 Grand Prix. Men 19-årige Bastian Buus har ikke tænkt sig at agere som en ydmyg førsteårs kører, men går i stedet efter guldet. Efter de første fire runder af mesterskabet havde Koldingenseren allerede en klar føring i rookiemesterskabet, og søndag nåede han med en fantastisk sejr i løbet på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig et foreløbigt højdepunkt i sin karriere. Især måden sejren kom i hus på var imponerende. Efter hurtigste tid i træning og kvalifikation førte han løbet fra start til slut og var aldrig for alvor truet af konkurrenterne.
Han er nu på en samlet femteplads i mesterskabet før de sidste fire afdelinger i efteråret.

Bastian Buus har tidligere vundet bl.a. Christian Bakkerud Talentprisen og titlen som Årets Talent ved Dansk Motorsport Award. Han er en del af DASU og Team Danmarks talentarbejde, og indplaceret i sidstnævnte som Eliteatlet.
Læs mere om PSC på motorsports.porsche.com
Se også facebook.com/BastianBuus


(Foto: Porsche Motorsport)

Flot runde af Vesti – problemer for Magnussen
Frederik Vesti leverede sæsonens hidtil bedste runde i Formel 2-løbet ved Frankrigs Grand Prix på Paul Ricard. En tredjeplads i hovedløbet søndag og femtepladsen i sprintløbet lørdag medfører 19 gode mesterskabspoints, der bringer Frederik ind i top-10 i den samlede stilling.
Derimod lykkedes det ikke for Kevin Magnussen og Haas F1 at fortsætte den gode stime af resultater i Frankrigs Grand Prix. Danskeren måtte starte bagerst efter en straf for motorskift, og efter en lovende start udgik han mod slut efter et mindre sammenstød med en konkurrent.

Skiftende held i Iowa
Tre danskere var til start på Iowa Speedway i USA. Christian Lundgaard og kollegerne i IndyCar skulle ud i en dobbeltrunde med løb både lørdag og søndag. I første løb hentede Christian en fin tiendeplads, mens han desværre udgik søndag med et mekanisk problem.
Indy Lights afviklede et enkelt løb lørdag, og her blev det til en flot andenplads til Christian Rasmussen, mens løbets anden dansker Benjamin Pedersen kom i mål som P7.

 

Det sker

Verdenseliten mødes i Belgien
Alt hvad der kan kravle og gå af GT teams og kørere mødes den kommende weekend til den 74. udgave af det årlige 24-timers løb på klassiske Spa-Francorchamps i Belgien. Løbet kaldes ikke uden grund for det uofficielle VM for biler bygget efter FIAs GT3-reglement, og ikke mindre end otte store bilfabrikker ankommer med det bedste maskineri der kan opdrives.
66 biler er tilmeldt TotalEnergies 24 Hours of Spa, og hver bil har 3 eller 4 kørere. 11 af disse er danskere, hvilket atter understreger hvor stærkt Danmark står indenfor GT-racing i disse år. To af dem har tilmed prøvet at stå øverst på sejrskamlen efter 24 udmarvende timer. I 2019 vandt Michael Christensen med Porsche, og sidste år var det Nicklas Nielsen og Ferrari der hjemtog sølvtøjet. Blandt de øvrige danskere kan nævnes en ”genforening” af DaneTrain Marco Sørensen og Nicki Thiim, der sammen med en belgisk kører er til start for Aston Martin, men også kørere som Michelle Gatting, Mikkel O. Pedersen og Frederik Schandorff spås gode chancer i generalklassementet.
Løbet tæller til hele to internationale mesterskaber; Intercontinental GT Challenge og GT World Challenge (Europe). Se deltagerlisten på gt-world-challenge-europe.com
Løbet kan følges på gt-world-challenge-europe.com

Ungarns Grand Prix
Racerne er knapt kørt over målstregen på Paul Ricard før det store Grand Prix cirkus begiver sig mod Budapest, hvor Ungarns Grand Prix afvikles på Hungaroring den kommende weekend. Formel 1 med Kevin Magnussen og Formel 2 med Frederik Vesti er på programmet, mens Bastian Buus og Porsche Super Cup denne gang må se til fra sidelinjen.
Løbene, der er de sidste før den traditionelle sommerferie i august, kan som sædvanlig følges på Viasat og F1TV.

Christian i Indianapolis
Også i IndyCar går det slag i slag. Efter dobbeltrunden i Iowa mødes feltet igen allerede næste uge, for tredje weekend i træk.
Denne gang er det et gensyn med selveste Indianapolis; dog ikke den berømte oval men derimod den tidligere Grand Prix-bane på inderkredsen.
Det var her Christian Lundgaard for et år siden fik debut i IndyCar med en præstation der førte til skiftet til amerikansk motorsport og hans nuværende hold RLL Racing.
Løbet køres lørdag d. 30. juli og kan følges på Viasat. Indy Lights er denne gang ikke med.

Fortsat god sommer!


Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Christian Lundgaard
  • Christian Rasmussen
  • Frederik Vesti
  • Kevin Magnussen
  •