Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

San Marino GP - Sauber preview

Formel 1 
17/04/03 

Sauber teamet fordoblede deres pointscore i det brasilianske GP. Det skal der følges op på nu hvor den europæiske del af sæsonen starter.
 

Sauber teamet er et af de teams som testede på Imola inden sæsonstarten. Faktisk var det sidste sted Sauber testede inden man tog til Australien. Imola er en af de mere svære baner. Der er sving af alle typer der er bakker som kræver motorkraft, og så er der hurtige strækninger på banen. Det kræver noget af teknikere og ingeniører.

Willy Rampf:
"Imola har adskillige langsomme til middelhurtige sving, men alligevel har man brug for mange hestekræfter pga. bakken efter Aqua Minerale chikanen. Det er en af mange chikaner, og derudover har man brug for en enestående bremseevne og stabilitet, og et godt vejgreb for at kan accelerere hurtigt. Bremserne får i særdeleshed en hård dag, og får så vidt også kørerne. Vi har under nedbremsning målt op til 4 G på banen. Det er vanskeligt at sætte en bil op til denne bane. På den ene side set vil man gerne have et maksimalt mekanisk vejgreb og bremseevne. På den anden side set skal man finde det rigtige aerodynamiske kompromis. Vi har brug for relativ meget downforce til de langsomme sving."

Begge kørere er glade for at være tilbage i Europa. De mange og lange rejser trætter.

Nick Heidfeld:
"Jeg ser frem til det første løb i Europa. Efter et stykke tid bliver man træt af at rejse så langt. Vores sidste test inden sæsonstarten var netop på Imola og det gik rigtig godt. Jeg kan virkelig godt li' Imola. Den har nogle meget langsomme chikaner og en dejlig kombination af sving. Det er en udfordring at finde den rigtige rytme på banen. Jeg mener at vores bil passer godt til banen."

Heinz-Harald Frentzen:
"Ligesom Nick synes jeg at det er dejligt at være tilbage i Europa. Imola er en slags klassisk bane tilsat noget af det moderne. Atmosfæren her er altid fremragende takket være den store entusiasme fra de mange tifosis. Jeg har mange gode minder fra banen, især fordi det var her jeg vandt min første GP sejr. Og ligesom Interlagos kører vi mod urets retning. Det er nu ikke noget problem for mig. Her får man lidt af det hele, og det er noget af en udfordring at kunne køre en omgang uden at lave for mange fejl."

Dons

Læs mere om:
  • 20/04/03 - Imola - Formel 1
  •