Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Super Cup

Bastian Buus udbyggede rookieføring på Silverstone

Porsche
Super
Cup 

04/07/22 

Med en placering som bedste rookie i tredje afdeling af Porsche Mobil 1 Supercup på Silverstone lykkedes det igen for Bastian Buus at øge sin føring i det prestigefyldte mærkemesterskab.
 


(Foto: Porsche Motorsport)

Det startede tvivlsomt, men sluttede fantastisk for Bastian Buus, som den forgangne weekend stillede op til tredje afdeling af Porsche Mobil 1 Supercup på Silverstone. Den 19-årige dansker havde som mål at udbygge sin føring i mesterskabet for rookies – og dét var netop hvad Buus gjorde, da han på sidste omgang i søndagens løb overhalede sin tætteste rival i mesterskabet og snuppede rookiesejren samt sikrede en flot femteplads generelt.


(Foto: Porsche Motorsport)

– Igen en weekend, som vi kan være stolte af. Det så ellers ikke så godt ud efter fredagens træning, hvor jeg fik slettet en masse omgange på grund af track limits og derfor sluttede P19. Normalt er det knap så vigtigt, hvor du slutter i træningen – jeg vidste, at jeg havde den femtebedste omgangstid – men i Supercup er træningsresultatet også rækkefølgen for, hvordan bilerne ruller ud til kvalifikationen. Her kunne jeg så rulle ud som nummer 19, hvilket betød, at jeg havde en masse biler foran mig, og da det samtidig begyndte at trække op til regn, blev det en ret kaotisk session, hvor der kun var én flyvende omgang til at sætte en tid, før banen blev våd, lyder det fra Bastian Buus.


(Foto: Porsche Motorsport)

– Jeg var heldigvis ikke den eneste, som fik udfordringer, og jeg sluttede kvalifikationen på en syvendeplads og blev dermed den forreste rookie til selve løbet. Her missede jeg desværre starten, da nogle biler foran stødte sammen og snurrede rundt, hvorefter min tætteste konkurrent fra rookiemesterskabet overhalede mig og tog femtepladsen. Jeg fik kæmpet mig frem og lå P6 til sidst i løbet, men tog så chancen på sidste omgang og gik i angreb. Det var lidt af et sats, men det lykkedes, og jeg sluttede på femtepladsen generelt og som bedste rookie. Mine teamkammerater sluttede henholdsvis treer og firer, så generelt en rigtig god weekend for BWT Lechner Racing.


(Foto: Porsche Motorsport)

Med resultatet på Silverstone har Bastian Buus igen øget sit forspring i Supercup-rookiemesterskabet, som han har ført siden sæsonpremieren. Fjerde afdeling af Porsche Mobil 1 Supercup finder sted den kommende weekend, 8.-10. juli, i forbindelse med Formel 1-løbet på Red Bull Ring i Østrig.


(Foto: Porsche Motorsport)

Bastian Buus

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Silverstone
  • 03/07/22 - Silverstone - Porsche Super Cup
  •