Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Gravlund tilbage i kampen om det danske F4-mesterskab

Formel 4 DK 
29/06/22 

Formula 4 DKSebastian Gravlund var i weekenden tilbage på dansk asfalt for at kæmpe med om mesterskabet i Formel 4 efter at have sprunget en afdeling over grundet løb i Spanien.
 


(Foto: Kim Gripping)

Med to kørte afdelinger af det spanske mesterskab siden han sidst sad i sin danske Formel 4-racer hos Team FormulaSport, måtte Sebastian Gravlund erkende, at omstilling fra én racerbil til en anden kan være udfordrende. Femtehurtigste omgangstid i kvalifikationen var ikke hvor han havde satset på at være, og i det første heat blev han idømt en strafbane pga. tyvstart:

- Der er ikke så meget at sige; jeg har ikke været hurtig nok. Jeg har haft lidt svært ved at springe fra den spanske til den danske bil og omstille mig til hvordan den skal køres, så farten var der bare ikke i kvalifikationen, siger Sebastian, som til gengæld fandt tempoet i løbet af weekenden.

- I første løb fik jeg lavet en tyvstart, og den slags koster en tur gennem strafbanen, så selvom mine omgangstider var fornuftige, kom jeg ikke længere frem end en femteplads.


Der kom god fart i bilen på Jyllandsringen
(Foto: Kim Gripping)

Gennem "reversed grid"-opstillingen til det andet løb kunne Sebastian til gengæld her starte fra fjerdepladsen. Der var masser af fart i bilen, så det unge Team Danmark-talent kæmpede sig frem til andenpladsen og fik hentet vigtige point til mesterskabet.

Pointhøsten fra de to første løb betød, at Sebastian startede finaleheatet fra tredjepladsen. Herfra blev løbet kørt i et hurtigt tempo, hvor Sebastian kæmpede for at kunne hente den førende konkurrent, dog uden held. Til gengæld var der masser af luft ned til tredjepladsen, så endnu en gang var der gode point med hjem til Smørumnedre.

- Vi manglede lige det sidste for at kunne kæmpe med om en sejr denne gang. Teamet gjorde et godt stykke arbejde, men det lykkedes os ikke at finde den sidste smule. Niveauet er også ret højt i toppen af feltet, så god forberedelse er vigtig, og jeg har været eksamensramt de sidste par uger, sp det har ikke været en mulighed for mig.


Der kom gode point i hus inden sommerpausen
(Foto: Kim Gripping)

- Nu glæder jeg mig til næste afdeling af det danske mesterskab i midten af august, hvor vi kommer til Ring Djursland, slutter Sebastian Gravlund.

Efter tredje afdeling af mesterskabet er Sebastian på andenpladsen i det danske mesterskab.

Kalenderen byder nu på et par ugers afslapning inden Spanien igen kalder på Sebastian Gravlund. Her skal han og MP Motorsport køre fjerde afdeling af det spanske Formel 4-mesterskab på Spa-Francorchamps i Belgien.

Se eller gense løbene fra F4 Danmark
Race 1
Race 2
Race 3

Gravlund Motorsport


Læs mere om:
  • Sebastian Gravlund
  • Jyllandsringen
  • 26/06/22 - Jyllandsringen - Formel 4 DK
  •