Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Syddjurs Racing og FDM Jyllandsringens sommerløb

Danish Endurance
Championship 

28/06/22 

DEC - Danish Endurance ChampionshipFDM Jyllandsringen havde i weekenden inviteret til årets sommerløb, og dét med sommer kunne både skrives med fed og kursiv, for solen og varmen væltede ned over den 2,3 kilometer lange midtjyske bane.
 

I regi af Danish Endurance Championship klasse 1 er FDM Jyllandsringen nomeret til en referencetid på 1:20.000, og både Rasmus og Henrik jagtede de bedste tider – og dermed også weekendens to heats startpositioner – under henholdsvist tidtagning et og to.

Rasmus opnåede en bedste tid på 1:22.585, som kunne oversættes til en startposition to i heat et, mens Henrik opnåede en bedste tid på 1:20.957, som var lig med en startposition i pole for klassen i heat to.

I heat et startede Rasmus i bilen, og avancerede allerede i første omgang fra en P2'er til P1'er, og dér lå 111'eren solidt plantet helt frem til det ternede flag 50 minutter senere – på trods af et succesforlænget pitstop på minimum 90 sekunder.

Så ramte Nemesis.

I heat to starter 111'eren i pole, men mister føringen til klassens nummer to kort efter start, og i ævred om at generobre pole position skred 111'eren ud i gruset på grund af bremsesvigt; dog uden at sætte sig fast, men bagud på tid og med materielle skader.

Efter turen i gruset teede 111'eren sig ikke helt efter manualen, og en omgang efter det obligatoriske pitstop og førerskifte midtvejs i løbet, måtte 111'eren igen i pit, og teamets mekanikerne måtte på akkordarbejde for både at skifte dæk og bremserør, som havde lidt skade af det opsamlede grus.

Man kan ikke lade være med at savne de tider, hvor DEC-løbene varede minimum fire timer. Alt kan ske på fire timer, selv med et langt pitstop undervejs, men i de kortere løb er skaden sket. Desværre.

På trods af skader fik 111'eren solide point på kontoen og ligger heldigvis fortsat nummer et i mesterskabet.

Men nu er det sommer, og både Suzuki'en og teamets gamle Peugeot 106'er skal igennem mekanikernes A-Å, inden august igen inviterer udenfor på racerbanerne.

Løbskalender
05 – 07.august Copenhagen Historic Grand Prix
13. - 14. august Ring Djursland
26. - 28. august FDM Jyllandsringen
09. - 10. september Padborg Park
15. - 16. oktober Padborg Park

Syddjurs Racing


Læs mere om:
  • Syddjurs Racing
  • Jyllandsringen
  • 26/06/22 - Jyllandsringen - Danish Endurance Championship
  •