Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Rally-frontbrødre med jyske co-drivere

DM Rally 
23/06/22 

Lørdag d. 25. juni 2022 blænder Motorsport Nordjylland (MNJ) for et dobbelt-arrangement, som vil presse DM-rallyfeltet til det optimale. Med Au2parts DM Rallyshow Aalborg sætter rallysporten et kraftigt dækaftryk på DM-ugen i Aalborg.
 

- DM-rallyfeltet kører 55 km. hastighedsprøver i Himmerland, oplyser løbsleder Bjarne Sørensen. - Det bliver suppleret om eftermiddagen med yderligere 9 hastighedsprøver med en samlet længde på 55 km.. Dette foregår udelukkende på Flyvestation Aalborg, hvorved vi undgår uhensigtsmæssig trafikkaos i relation til DM-ugen.


MNJ'eren, Line Nedergaard, ligger på en foreløbig DM-toer sammen med Jacob L. Madsen i deres Peugeot 208 Rally

Autoparts Rally Himmerland 2022 byder på 15 rallyteams med turbo i ombyggede gadebiler. I front for DM-serien, Dansk Super Rally 2022, ligger – storebror – Kenneth Madsen og Mette Felthaus (Horsens) i den firehjulstrukne Peugeot 208. Rallybrødrene kommer fra Ruds Vedby på Sjælland, og lillebror Jacob L. Madsen har Line Nedergaard fra Fårvang (tidligere Nibe) med i højresædet i deres tohjulstrukne Peugeot 208.

- Lige hvad angår lokalkendskab har vi ikke special-fordele, konstaterer Line Nedergaard. - Alle deltagere har mulighed for at køre prøverne i gennem på forhånd. Det højner sikkerheden, så vi kommer ud for afkørsler, som bunder i manglende viden om vejforløbets udfordringer.

- I al beskedenhed ligger vi nummer to i generalklassementet efter 2 kørte DM-afdelinger, supplerer Jacob L. Madsen. - Vi starter ud som start nr. 4 – seedet som hurtigste 2 WD'er.


DM-førende Kenneth Madsen og Mette Felthaus præsterer fuld rally-power i deres Peugeot 208

Madsen-brødrene er hinandens bedste suppportere i dagligdagen, hvor der i de vågne timer bliver snakket uhyre meget rally.

Grundstammen i deres rallysatsning – anno 2022 – er det nystartede rallyteam: GLAD SPORT. Begge brødre arbejder hos deres hovedsponsor: Glad i Kalundborg, hvor ejerkredsen selv har dyrket masser af rallysport.

Den tidligere nibonit, Line Nedergaard, blev co-driver i rally ved en tilfældighed, selv om hun brænder for motorsport på både 2 og 4 hjul. En opvækst tæt på rallyshowet i Fårvang forpligter!

- Jeg har holdt rallypause gennem nogle år, forklarer Line Nedergaard. - Jeg fik herefter et fristende tibud fra Jacob L. Madsen om et motorsports-samarbejde. Det har jeg absolut ikke fortrudt, for Jacob er en dygtig og kompetent rallykører.


Selvtilliden er i top hos Jacob L. Madsen og Line Nedergaard efter en dugfrisk generalsejr ved Landbobanken Rallyshowet i vestjyske Sdr. Vium

Jacob L. Madsen og Line Nedergaard er faktisk regerende danske mestre i Super Rally, hvilket blev hjemkørt i en 2-hjulstrukket Suzuki Swift.

- I mesterskabssammenhæng gælder om at køre både hurtigt og score matchpoints i alle DM-sæsonens rallies, afslutter Line Nedergaard. - Man kan ikke bare køre tju bang med oversatsninger, og så smide de dårligste placeringer væk.

Forskellen mellem rallyteamets 2 rallybiler findes under motorhjelmen. Jacob har tohjulstæk med en trecylindret 1,2 liters turbomotor (215 HK). Storebror Kenneth har 4WD til rådighed med en firecylindret 1,6 liters turbomotor (290 HK), og trods en vægtforskel på små 200 kilo præsterer 4WD'eren en kilometertid, som standard er et halvt sekund hurtigere på en rallyprøve.


Rally-firkløveret: Mette Felthaus, Kenneth Madsen, Jacob L. Madsen og Line Nedergaard har sat DM-dagsordenen i Dansk Super Rally 2022
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Jacob Madsen
  • Kenneth Madsen
  • Line Nedergaard
  • Mette Felthaus
  • Himmerland
  • 25/06/22 - Himmerland - DM Rally - DM
  •